Pachet analize minerale

Analizele pentru cand te simti dezechilibrat

Testează-ți nivelul mineralelor din corp
108 lei
86 leipret avantajos

Pachet analize minerale

Mineralele sunt substanțe care intervin in multiple functii fiziologice in organismul uman. Acestea au un rol important in mentinerea echilibrului acido-bazic, in functionarea sistemului imunitar si intervin in desfasurarea activitatii tuturor organelor. Mineralele se gasesc atat in celule, cat si in sange.

Ce este Pachetul Minerale?

Pachetul Minerale este un set de analize ce permite dozarea prinicipalelor mineralelor din sange. Identificarea valorilor mineralelor este importanta in determinarea inca din stadiile incipiente a deficientelor si permite corectarea acestora. Prezenta mineralelor in organism este extrem de importanta in functionare corespunzatoare a proceselor biochimice ce au loc in organismul uman.

Cui ii este indicat Pachetul Minerale?

Pachetul Minerale este indicat persoanelor care:

 • au boli cronice;
 • prezinta afectiuni digestive;
 • au suferit un traumatism;
 • sunt monitorizati in urma tratamentului cu digitalice;
 • sunt diagnosticate cu tulburari ale mineralelor in organism;
 • urmeaza un regim de slabire;
 • fac sport de performanta.

De asemenea, Pachetul Minerale este indicat si in cazul celor care prezinta urmatoarele semne si simptome:

 • slabiciune musculara;
 • crampe musculare;
 • oboseala;
 • parestezii (furnicaturi la nivelul membrelor);
 • tranzit intestinal anormal;
 • cefalee;
 • stari de greata;

Este important a utiliza Pachetul Minerale, deoarece contine un set de analize menite sa determine dezechilibrele si valorile anormale. In cele mai multe dintre situatii, afectarea unui singur mineral conduce la modificarea valorilor si a altor minerale. Astfel, acest pachet de analize pune in evidenta un tablou complet al valorilor mineralelor in sange, care aduce mult mai multe informatii semnificative pentru medic, comparativ cu obtinerea concentratiei serice a unui singur element.

Ce testeaza Pachetul Minerale?

Pachetul Minerale permite detectarea nivelului mai multor compusi, precum:

 • sodiu seric – intervine in functionarea optima a rinichilor, muschilor, inimii si a sistemului nervos.
 • Clor seric – Clorul este responsabil de mentinerea unor valori optime ale tensiunii arteriale. De asemenea, intervine in procesele de filtrare a sangelui si fomarea urinii de catre rinichi și producerea si secretia sucului gastric.
 • Calciu seric – este un mineral ce intervine in numeroase procese din organism si este important in dezvoltare si crestere. Printre cele mai importante roluri ale calciului in organism se afla dezvoltarea oaselor, a dintilor, contractia musculara, semnalizarea nervoasa.
 • Fosfor seric – Fosforul este un element ce intervine in numeroase procese metabolice si in functionarea optima a intregului organsim. Acesta este implicat in transportul diferitelor substante, sinteza materialului genetic, regenerare tisulara, mentinerea valorilor optime ale vitaminelor si ale mineralelor.
 • Magneziu – intervine in procese biochimice atat in interiorul celulelor, cat si in exteriorul acestora. Rolul sau predominat este in functionarea inimii, reglarea tensiunii arteriale, transmiterea influxului nervos, realizarea contractiei musculare, dezvoltarea scheletului.
 • Potasiu seric – rolurile principale ale potasiului seric constau in functionarea optima a cordului si in contractia musculara.
 • Fier seric (sideremie) – este esential pentru formarea hemoglobinei, proteina ce intra in alcatuirea hematiilor. In acest mod, contribuind la transportul oxigenului in sange si oxigenarea optima a tesuturilor. Alte roluri importante ale fierului sunt reprezentate de implicarea in procesele de metabolizare a glucozei, stimularea sistemului imunitar, imbunatatirea concentrarii.
Procesare rapida

Prelucrăm problemele întotdeauna în intervalul corect de stabilitate.

Aparatură

La fiecare opt ore verificăm buna funcționare a aparatelor.

Tehnologie

Folosim reactivi Roche, vârful tehnologiei în laboratoarele din întreaga lume.

Ghidul Pacientului

Pe langa performantele echipamentelor si a personalului laboratorului, pregatirea pacientului inaintea recoltarii este foarte importanta pentru ca rezultatele analizelor medicale sa reflecte cu acuratete starea organismului.

Citeste Ghidul Pacientului
Programare Online
Te rugam sa completezi urmatorul formular:

Oferte

Descopera alte oferte

Slider Pachet screening tumoral femei 768x410 px Preview
pret avantajos
Linistea ca esti bine
3 analize pentru screening tumoral
153 lei
107 lei
Slider Pachet screening tumoral barbati 768x410 px Prevew
pret avantajos
Linistea ca esti bine
3 analize pentru screening tumoral
145 lei
103 lei
Slider Pachet Analize prostată 768x410 px Preview
pret avantajos
Analizele pentru cand incepi sa ai probleme cu prostata
3 analize importante pentru prostata
120 lei
84 lei
Slider Pachet Analize Imunitate 768x410 px Preview
pret avantajos
Analizele pentru verificarea imunitatii
6 analize importante
185 lei
140 lei
Slider Pachet Analize Digestie Sanatoasa Preview
pret avantajos
Analizele care stiu totul despre digestia ta
5 analize pentru digestie
244 lei
171 lei

FAQ

Intrebari frecvente

Efectuarea acestor analize nu necesita o pregatire speciala. Insa, in unele situatii, medicul poate recomanda evitarea alimentelor si a lichidelor pentru 6-8 ore inainte de recoltarea probei. Proba de sange este prelevata prin punctie venoasa, metoda care dureaza cateva minute. Complicatiile acesteia sunt minime si apar rar. Dintre acestea, cea mai frecventa este dezvoltarea echimozelor la nivelul punctiei. Insa, acestea dispar spontan in cateva zile.

In situatia in care valorile mineralelor sunt diferite de cele considerate a fi normale, este indicat a consulta medicul. Cel mai important aspect este determinarea cauzei care a condus la dezechilibrul concentratiei acestor elemente. Cunoasterea acestei permite instaurarea unui tratament optim, care va determina si corectarea nivelului de minerale din sange. Simpla administrare a mineralului lipsa nu este intotdeauna optiunea terapeutica adecvata.

Da, unele medicamente modifica valorile mineralelor din sange. Este important a-i spune medicului care sunt tratamentele urmate. In unele situatii, acesta iti poate recomanda inlocuirea acestora. Insa, este important si a determina daca modificarile concentratiei mineralelor date de medicamente iti pot afecta starea de sanatate.

Suna acum Cere programare