Pachet Screening Anual Adulti

Analize care-ti spun an de an cum te simti

10 analize uzuale pentru detectarea timpurie a unor afectiuni
141 lei
79 leipret redus

Pachet Screening Anual Adulti

In cazul in care nu ti-ai facut anul acesta un screening care sa iti arate cum stai cu sanatatea, sfarsitul de an ar putea fi un moment potrivit pentru a aloca timp pentru acest lucru atat de important.

Poti incepe prin a te programa pentru efectuarea unui pachet de analize care sa iti arate exact care este starea organismului tau si daca acesta functioneaza in parametrii normali.

Un pachet de screening este binevenit oricand si te ajuta sa depistezi potentialele tulburari de sanatate sau boli care nu prezinta niciun simptom. Concret, scopul lui este detectarea precoce, insotita de modificari ale stilului de viata, pentru a reduce riscul de imbolnavire sau pentru a depista suficient de devreme o posibila afectiune, astfel incat aceasta sa fie tratata eficient. Atentie insa ca analizele uzuale nu pot stabili un diagnostic, ci sunt utilizate ca punct de plecare pentru investigatii suplimentare.

Noi, la Poliana, iti punem la dispozitie Pachetul Screening Anual Adulti, ce contine cele mai importante 10 analize medicale. In aceasta perioada, pretul este unul redus, astfel ca vei plati doar 79 de lei.

Mai mult, extinderea retelei medicale, cu nenumarate puncte de recoltare si acoperire nationala, face ca pacienti din toate colturile tarii sa poata beneficia de acest pachet de screening si sa se ingrijeasca de sanatatea lor.

Pachetul contine:
  • TGP
  • TGO
  • COLESTEROL SERIC TOTAL
  • CREATININA SERICA
  • EXAMEN COMPLET DE URINA
  • GLUCOZA SERICA (GLICEMIE)
  • HEMOLEUCOGRAMA CU FORMULA LEUCOCITARA,Hb,Ht, INDICI ERITROCITARI
  • TRIGLICERIDE
  • UREE SERICA
  • VSH
Procesare rapida

Prelucrăm probele întotdeauna în intervalul corect de stabilitate.

Aparatura

La fiecare opt ore verificăm buna funcționare a aparatelor

Tehnologie

Folosim reactivi Roche, vârful tehnologiei în laboratoarele din întreaga lume.

Ghidul Pacientului

Pe langa performantele echipamentelor si a personalului laboratorului, pregatirea pacientului inaintea recoltarii este foarte importanta pentru ca rezultatele analizelor medicale sa reflecte cu acuratete starea organismului.

Citeste Ghidul Pacientului

Prin efectuarea acestui pachet vei obtine informatii esentiale despre starea de functionare a organismului tau. Iata ce verifica fiecare dintre ele:

TGP
TGP este o enzima specifica ce asigura buna functionare a ficatului. In principal, enzima se gaseste in ficat si rinichi. In urma analizei de sange vei avea o prima imagine a starii de sanatate a acestor organe.

TGO
Si TGO este o enzima. Ea este prezenta in cea mai mare parte in ficat, inima, rinichi, creier, muschi si celule rosii din sange. Efectuarea ei arata daca oricare dintre aceste structuri este deteriorata. In acest caz, rezultatul analizei de sange ar indica o crestere a enzimei.

COLESTEROL SERIC TOTAL
O valoare marita a colesterolului seric total este, adesea, asociata cu riscul aparitiei sau chiar al existentei bolilor de inima. Fiind un tip de grasime, colesterolul, respectiv lipoproteinele cu densitate joasa (LDL) se pot acumula in artere si poate restrictiona sau chiar bloca fluxul sanguin. Cu toate acestea, un mic nivel de colesterol este necesar functionarii oganismului, ajutand la digestie, productia de vitamina D si anumiti hormoni.
Colesterolul seric se gaseste in sange, in molecule minuscule, invelite in proteine, ce se numesc lipoproteine. LDL este unul dintre principalele tipuri de lipoproteine din sange. Celalalt tip principal sunt lipoproteinele de inalta densitate (HDL). Exista si un al treilea tip de lipide, numit trigliceride, care circula in sange. Cu cat este mai scazut nivelul LDL si cu cat este mai mare nivelul HDL, cu atat este mai bine pentru organism.
LDL este colesterolul care se depune si formeaza placa pe peretele interior al unei artere. Prea multa placa poate limita fluxul de sange prin acea artera.
Masurarea LDL (colesterolul „rau”), HDL (colesterolul „bun”) si trigliceridele ofera imaginea colesterolului total din sange sau a colesterolului seric. Nivelurile serice ale colesterolului il pot ajuta pe medicul curant sa descopere riscul de a dezvolta boli de inima.

CREATININA SERICA
Analiza de sange pentru masurarea creatininei serice este un indicator important pentru sanatatea rinichilor. Valorile creatininei serice sunt crescute atunci cand filtrarea sangelui la nivelul rinichilor, pentru a se forma urina, scade. Asa se intampla in caz de boli renale acute sau cronice. Un test de creatinina este o imagine a cat de bine isi indeplinesc rinichii functia de filtrare a deseurilor din sange.

EXAMEN COMPLET DE URINA
Examenul complet de urina arata starea de sanatate renala si metabolica. In prima faza, are lor analiza macroscopica a probei de urina, respectiv culoarea, claritatea si mirosul. Un pigment numit urocrom este responsabil de culoarea normala a urinei, care poate varia de la galben deschis, la chihlimbar inchis, atunci cand urina este concentrata.
Analiza biochimica este a doua etapa a examenului de urina. Aceasta se realizeaza folosind benzi de testare cu ajutorul carora se masoara componentele de baza ale urinei, care pot indica afectiuni renale, hepatice si metabolice. Astfel, in aceasta etapa se testeaza:
• proteinele
• glucoza
• pH
• densitatea urinara
• corpii cetonici
• bilirubina
• urobilinogen
• nitriti
• activitatea esterazei leucocitare
• hemoglobina.
In cadrul examenului complet de urina se efectueaza si analiza microscopica a sedimentului urinar. Aceasta identifica prezenta:
• leucocitelor
• hematiilor
• celule epiteliale
• cilindrii urinari
• cristale,
• bacterii.

GLUCOZA SERICA (GLICEMIE)
O alta analiza de sange cuprinsa in pachetul de screening anual oferit de Poliana este si glucoza serica sau glicemia. Aceasta masoara cantitatea de zahar din sangele tau.
O valoare prea mare a acesteia ar putea insemna prezenta prediabetului sau a diabetului de tip 1, tip 2 sau diabetului gestational. Pe de alta parte, o valoare prea scazuta ar putea arata prezenta hipoglicemiei.
Atentie! Nivelul ridicat de glucoza din sange afecteaza organele si nervii si poate creste riscul de atac de cord si accident vascular cerebral, chiar daca nu exista diabet de tip 1 sau tip 2.
Pe de alta parte, nivelurile scazute de glucoza din sange sau hipoglicemia pot fi cauzate de afectiuni precum hipopituitarism sau hipofiza hipofiza, hipotiroidism sau tiroida subactiva, Boala Addison, care se caracterizeaza prin niveluri scazute de cortisol, abuzul de alcool, boala de ficat sau de rinichi.

HEMOLEUCOGRAMA CU FORMULA LEUCOCITARA,Hb,Ht, INDICI ERITROCITARI
Hemoleucograma completa este o analiza de sange ce arata numarul de celule care alcatuiesc sangele, respectiv globule rosii, globule albe si trombocite. Hemoleucograma este un screening pentru depistarea anemiei, afectiune in care numarul globulelor rosii este unul mai scazut decat nivelul normal.
Astfel, in cadrul hemoleucogramei sunt masurate nivelurile mai multor indicatori, respectiv:
• globulele albe (WBC) care au rolul de a lupta impotriva infectiilor. In cazul in care rezultatul analizei indica un numar prea mare, acesta ar putea fi un semn al prezentei inflamatiei, a unei infectii sau a unei alte afectiuni de sanatate. La polul opus, daca nivelul este scazut, ar putea exista o infectie, care scade numarul celulelor albe.
• globule rosii au rolul de a furniza oxigen in corp. De asemenea, ele ajuta la transportul dioxidului de carbon. In cazul in care numarul lor este prea scazut, este posibil sa ai anemie sau alta afectiune.
Tot in cadrul aceleiasi analize se masoara si Hemoglobina (Hb sau Hgb), care este o proteina cu rol in a retine oxigenul.
In cadrul hemoleucogramei va fi analizat si hematocritul (Hct). Acesta arata cat de mult din sangele tau este format din globule rosii. O valoare scazuta ar putea indica ca nu ai suficient fier, mineralul care contribuie la producerea globulelor rosii. O valoare mare ar putea insemna ca esti deshidratat sau ai o alta afectiune.
Analiza mai masoara si volumul corpuscular mediu (MCV). MCV-ul arata dimensiunea medie a celulelor rosii din sange. Daca sunt mai mari decat de obicei, MCV-ul va fi mai mare. Acest lucru s-ar putea intampla daca ai un nivel scazut de vitamina B12 sau acid folic. Daca celulele rosii din sange sunt mai mici, ai putea avea un tip de anemie.

TRIGLICERIDE
Trigliceridele sunt grasimile (lipide) care circula in sange. In cazul in care nivelul lor este unul ridicat, ele se depoziteaza in tesuturile din organism. Mai mult, trigliceridele sunt un indicator important al sanatatii inimii.
Un nivel ridicat de trigliceride poate creste riscul de aparitie a bolilor de inima. Acest lucru se intampla deoarece trigliceridele ridicate contribuie la intarirea arterelor sau la ingrosarea peretilor arterelor (arterioscleroza), ceea ce creste riscul de accident vascular cerebral, atac de cord si boli de inima. Trigliceridele extrem de ridicate pot provoca, de asemenea, inflamatia acuta a pancreasului, afectiune numita pancreatita.
Un nivel ridicat al trigliceridelor ridicate poate fi si un semn al unor afectiuni precum diabetul de tip 2 sau al prediabetului, sindrom metabolic sau hipotiroidism

UREE SERICA
Ureea este un produs rezidual azotat al metabolismului, rezultata din descompunerea proteinelor. Ea este eliminata din organism aproape exclusiv prin rinichi, in urina. Masurarea concentratiei sale are rolul de a evalua functia renala. De asemenea, nivelul concentratiei ureei in plasma reflecta echilibrul dintre productia de uree in ficat si eliminarea ureei de catre rinichi, in urina.
Cele mai ridicate niveluri ale ureei apar atunci cand are loc eliminarea urinara redusa din cauza bolii renale avansate si scaderea asociata ratei de filtrare glomerulara (RFG).

VSH
Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH) este o alta analiza de sange cuprinsa in pachetul de screening anual. Dupa cum ii spune si numele, ea arata rata la care sedimenteaza hematiile dintr-o proba de sange anticoagulat.
Analiza este un indicator important pentru depistarea diferitelor tipuri de boli inflamatorii, precum si la monitorizarea acestora.
De obicei, globulele rosii sau eritrocitele se regasesc sub forma unei coloane, dar atunci cand au tendinta sa se aglomereze intr-un singur loc, inseamna ca exista o infectie la nivelul organismului.
Valori mai mari sau mai mici fata de cele de referinta indica faptul ca pacientul sufera de o boala inflamatorie, fiind necesare si alte investigatii pentru a gasi cauza pentru care nivelul VSH-ului este modificat. Printre afectiunile pe care le-ar putea indicat un VSH crescut se numara bolile renale; anemia; limfoamele; sarcina arterita temporala, afectiuni ale tiroidei, infectiile osoase sau infectiile sistemice.
Pe de alta parte, un nivel mai scazut al VSH-ului poate indica o insuficienta cardiaca congestiva, siclemie, leucocitoza si hipofibrinogenemie.

Surse de informatie:
• www.hopkinsmedicine.org
• https://www.webmd.com/
• https://my.clevelandclinic.org/
• https://www.healthline.com/

Programare Online
Te rugam sa completezi urmatorul formular:

Oferte

Descopera alte oferte

Slider Pachet Infertilitate preview
pret avantajos
Analizele pentru cei hotarati sa reuseasca
Afla care este pasul urmator
472 lei
378 lei
Slider Pachet BTS
pret avantajos
Analize pentru situatii discrete
9 analize pentru boli cu transmitere sexuala
374 lei
281 lei
SLIDER Pachet Viitoare Mame-preview
pret avantajos
Analizele pentru cea mai frumoasa perioada
9 analize indicate pentru planificarea bebelusului
218 lei
174 lei
pret avantajos
Analizele care iti spun ce efecte are stresul
7 analize indicate pentru identificarea efectelor stresului
218 lei
174 lei
pret avantajos
Analizele pentru când este prea devreme să ai bufeuri de caldura
5 analize indicate pentru premenopauza
369 lei
277 lei
Suna acum Cere programare