Pachet screening tumoral femei

Linistea ca esti bine

3 analize pentru screening tumoral
153 lei
107 leipret avantajos

Pachet screening tumoral femei

Cancerul este o afectiune intalnita la un numar foarte crescut de femei din toata lumea. Cancerul de san si cancerul ovarian sunt doua dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. Acestea reprezinta a doua cauza de deces la femei, dupa cancerul pulmonar. Mortalitatea crescuta este cauzata de depistarea tardiva a proceselor neoplazice.

Este important de mentionat ca rata de supravietuire la 5 ani a femeilor care au fost diagnosticate in stadiul I este de aproximativ 95%. Insa, daca diagnosticul este stabilit in ultimul stadiu, supravietuirea la 5 ani este de aproximativ 27%. De aceea, este important a realiza periodic teste de screening pentru a putea identifica procesul neoplazic inca din primele stadii de dezvoltare.

Ce este Pachetul Screening Tumoral Femei?

Pachetul Screening Tumoral Femei cuprinde unele dintre cele mai importante teste utilizate pentru detectarea cancerului de san si a cancerului ovarian. Realizarea acestor analize este importanta pentru determinarea cancerului, chiar si in lipsa simptomelor specifice.

Realizarea acestor teste se face prin metode minim invazive. Beneficiile acestor analize sunt impresionante, deoarece au o sensibilitate ridicata pentru depistarea cancerului. In timpul procedurii de recoltare, pacientul poate resimti un usor disconfort in timpul punctiei venoase, dar acesta dispare rapid.

Cui ii este indicat Pachetul Screening Tumoral Femei?

Pachetul Screening Tumoral Femei este utilizat in special pentru efectuarea screeningului pentru cancer de san si cancer ovarian, adica determinarea diagnosticului chiar daca simptomele nu sunt inca prezente.

Medicul poate recomanda efectuarea Pachetului Screening Tumoral Femei in urmatoarele situatii:

 • varsta peste 30 ani;
 • istoric de cancer la membrii familiei;
 • prezentei oncogenelor specifice cancerului;
 • obezitate;
 • expunerea la toxine si radiatii;
 • prezenta unor noduli la nivelul sanilor;
 • adenopatii axilare (volum crescut al ganglionilor limfatici);
 • scadere brusca in greutate;
 • modificari ale tranzitului intestinal.

Ce testeaza Pachetul Screening Tumoral Femei?

Pachetul Screening Tumoral Femei permite testarea principalilor markeri specifici pentru cancerele prezente la femei. Astfel, pachetul include dozarea:

 • AFP (alfa-fetoproteina) – este o glicoproteina asemanatoare albuminei. Aceasta este secretata in cantitate mare in perioada fetala sau in cazul anumitor procese patologice, precum hepatocarcinom, cancer gonadal (ovarian, in cazul femeilor).
 • CA 125 – este o proteina care se gaseste in structura ovarelor, dar si a altor organe, precum: plaman, vezica biliara, pancreas, colon. O crestere a valorilor CA 125 este asociata cu patologiile tumorale de la nivelul ovarului, uterului, trompelor uterine, sanului, plamanilor, stomacului, pancreasului.
 • CA 15-3 – este o proteina secretata de catre celulele de la nivelul sanului. Cresterea valorii sanguine este intalnita adeseori in cancerul de san. Insa, este important de precizat ca valorile ridicate sunt mai specifice stadiilor avansate de cancer. De aceea, CA 15-3 se utilizeaza pentru monitorizarea eficacitatii tratamentului, evaluarea progresului cancerului.
Procesare rapida

Prelucrăm problemele întotdeauna în intervalul corect de stabilitate.

Aparatură

La fiecare opt ore verificăm buna funcționare a aparatelor.

Tehnologie

Folosim reactivi Roche, vârful tehnologiei în laboratoarele din întreaga lume.

Ghidul Pacientului

Pe langa performantele echipamentelor si a personalului laboratorului, pregatirea pacientului inaintea recoltarii este foarte importanta pentru ca rezultatele analizelor medicale sa reflecte cu acuratete starea organismului.

Citeste Ghidul Pacientului

Oferte

Descopera alte oferte

Slider Pachet screening tumoral barbati 768x410 px Prevew
pret avantajos
Linistea ca esti bine
3 analize pentru screening tumoral
145 lei
103 lei
Slider Pachet Analize Minerale 768x410 px Preview
pret avantajos
Analizele pentru cand te simti dezechilibrat
Testează-ți nivelul mineralelor din corp
108 lei
86 lei
Slider Pachet Analize prostată 768x410 px Preview
pret avantajos
Analizele pentru cand incepi sa ai probleme cu prostata
3 analize importante pentru prostata
120 lei
84 lei
Slider Pachet Analize Imunitate 768x410 px Preview
pret avantajos
Analizele pentru verificarea imunitatii
6 analize importante
185 lei
140 lei
Slider Pachet Analize Digestie Sanatoasa Preview
pret avantajos
Analizele care stiu totul despre digestia ta
5 analize pentru digestie
244 lei
171 lei

FAQ

Intrebari frecvente

Screeningul este recomandat inca de la varste tinere, dupa 20 de ani. Insa, este recomandat a vorbi cu medicul si a stabili care sunt investigatiile potrivite. Spre exemplu, analizele incluse in acest pachet pot fi realizate impreuna cu ecografia la femeile pana la 40 de ani. Dupa aceasta varsta, testele de detectarea a markerilor cancerigeni pot fi insotite de mamografie.

Pachetul de Screening Tumoral Femei este indicat a fi efectuat o data pe an. In cazul persoanelor care prezinta un risc crescut de a dezvolta cancer, medicul poate recomanda efectuarea acestor investigatii la un interval de 6 luni.

Riscul de a dezvolta cancer poate fi redus prin adoptarea urmatoarelor obiceiuri:
● alimentatie echilibrata nutritional;
● hidratare optima;
● efectuarea exercitiilor fizice;
● evitarea expunerii la toxine, radiatii;
● renuntarea la fumat;
● utilizarea unor produse de igiena sau cosmetice fara ingrediente cancerigene.

Suna acum Cere programare