Pachet viitoare mame

Analizele pentru cea mai frumoasa perioada

9 analize indicate pentru planificarea bebelusului
399 lei
319 leipret avantajos

Pachet viitoare mame

Ce este Pachetul viitoare mame?

Pachetul Viitoare Mame contine un set de analize recomandate femeilor care isi doresc sa devina mame. Aceste analize permit identificarea concentratiei anumitor hormoni cu rol in stimularea ovulatiei si in pastrarea sarcinii.

Analizele incluse in acest pachet se pot efectua intr-o perioada scurta de timp. Pentru dozarea hormonala este necesara o proba de sange, a carei prelevare dureaza cateva minute. Procedura este usor de realizat si nu este dureroasa.

Cui ii este indicat Pachetul viitoare mame?

Pachetul Viitoare Mame se adreseaza femeilor care doresc sa ramana insarcinate. Analizele incluse pot fi utile si daca cuplul intampina unele dificultati in a obtine o sarcina, deoarece sunt investigate concentratiile hormonale.

In cazul in care doresti sa ai un copil, este important a merge la medic pentru evaluarea starii de sanatate. Acesta iti poate recomanda si efectuarea unor investigatii suplimentare fata de acest pachet de analize.

Pachetul contine:

  • FSH sau hormonul de stimulare foliculara are un rol important in cadrul procesului de evolutie. Tulburari ale concentratiei sale pot afecta fertilitatea femeii.
  • LH sau hormonul luteinizant este unul dintre hormonii care declanseaza ovulatia. Ovulatia este un proces in cadrul caruia este eliberat un ovocit de la nivelul ovarului. Ovocitul se va asocia cu un spermatozoid, formand embrionul, ce va da nastere viitorului copil.
  • Estradiolul este unul dintre principalii hormoni feminini. Acesta este util in stimularea ovulatiei si in evolutia sarcinii.
  • Progesteron este hormonul raspunzator pentru pastrarea embrionului la nivelul uterului.
  • TSH sau hormonul de stimulare tiroidiana permite evaluarea functiei tiroidiene. Aceasta glanda influenteaza semnificativ fertilitate. In cazul existentei unei patologii tiroidiene, obtinerea unei sarcini poate fi dificila. Insa, cu tratamentul potrivit, fertilitatea este recapatata.
  • Prolactina este un hormon ce stimuleaza productia lactatiei dupa nastere. Nivelul acestuia creste pe parcursul sarcinii, ating o valoare maxima la nastere. Insa, pentru ca o sarcina sa fie posibila, nivelul de prolactina este necesar a fi scazut.
  • Testosteron total este un hormon masculin. O concentratie crescuta a acestuia la femei se asociaza cu infertilitatea.
  • Grup Sanguin OAB
  • Factor RH – cunoasterea grupei de sange si a RH-ului matern sunt utile mai ales pentru momentul nasterii. Astfel, in cazul unei hemoragii masive, medicii vor sti ce grupa de sange sa aleaga pentru transfuzie. De asemenea, in cazul femeilor care prezinta RH negativ, dar au un copil RH pozitiv, dupa nastere le sunt administrati anticorpi anti-Rh pozitiv. Rolul acestora este de a oferi protectie mamei, dar si fatului dintr-o sarcina viitoare.

 

 

Sursa:

ucsfhealth.org, https://www.ucsfhealth.org/education/faq-prenatal-screening-tests#6, accesat la data 01.03.2023;

gov, https://medlineplus.gov/lab-tests/prenatal-panel/, accesat la data 01.03.2023;

marchofdimes.org, https://www.marchofdimes.org/find-support/topics/planning-baby/your-checkup-pregnancy, accesat la data 01.03.2023;

myvmc.com, https://www.myvmc.com/investigations/screening-tests-for-women-planning-a-pregnancy/, accesat la data 01.03.2023.

Procesare rapida

Prelucrăm problemele întotdeauna în intervalul corect de stabilitate.

Aparatură

La fiecare opt ore verificăm buna funcționare a aparatelor.

Tehnologie

Folosim reactivi Roche, vârful tehnologiei în laboratoarele din întreaga lume.

Ghidul Pacientului

Pe langa performantele echipamentelor si a personalului laboratorului, pregatirea pacientului inaintea recoltarii este foarte importanta pentru ca rezultatele analizelor medicale sa reflecte cu acuratete starea organismului.

Citeste Ghidul Pacientului

Oferte

Descopera alte oferte

Slider Pachet screening tumoral femei 768x410 px Preview
pret avantajos
Linistea ca esti bine
3 analize pentru screening tumoral
153 lei
107 lei
Slider Pachet screening tumoral barbati 768x410 px Prevew
pret avantajos
Linistea ca esti bine
3 analize pentru screening tumoral
145 lei
103 lei
Slider Pachet Analize Minerale 768x410 px Preview
pret avantajos
Analizele pentru cand te simti dezechilibrat
Testează-ți nivelul mineralelor din corp
108 lei
86 lei
Slider Pachet Analize prostată 768x410 px Preview
pret avantajos
Analizele pentru cand incepi sa ai probleme cu prostata
3 analize importante pentru prostata
120 lei
84 lei
Slider Pachet Analize Imunitate 768x410 px Preview
pret avantajos
Analizele pentru verificarea imunitatii
6 analize importante
185 lei
140 lei

FAQ

Intrebari frecvente

Este indicat ca analizele din acest pachet sa fie facute cu cateva luni inainte de a ramane insarcinata. In acest mod, daca exista unele rezultate anormale, vei avea timp sa le corectezi, pentru a respecta perioada in care iti doresti sarcina.

Medicul poate recomanda si alte teste inaine de sarcina, suplimentar fata de Pachetul Viitoare Mame. Insa, investigatiile indicate vor fi personalizate in functie de starea medicala, de istoricul medical personal si familial. Spre exemplu, alte analize ce pot fi efectuate includ:
● dozarea anticorpilor pentru diferiti agenti patogeni (virusul rubeolic, rujeolic, hepatic);
● hemograma (permite identificarea anemiei, a infectiilor);
● analize pentru determinarea bolilor cu transmitere sexuala;
● teste genetice.

Analizele ce fac parte din acest pachet nu necesita o pregatire speciala pentru a fi efectuate. Insa, este important ca prelevarea probelor de sange sa se efectueze dimineata, a jeun (pe nemancate). Cand vei merge la laborator pentru recoltare, personalul medical iti va adresa intrebari, precum:
● Care este data ultimei menstruatii?
● Care este durata menstruatiei?

Suna acum Cere programare