Panel alergeni specifici alimentari

Analize pentru identificarea alergiilor alimentare

Panelul cuprinde 20 de alergeni.
Testează-te și află la ce alimente ești alergic!
199 lei
139 leireducere de primavara

Panel alergeni specifici alimentari

Ce este Panelul alergeni specifici (alimentari)?

Alergiile sunt cauzate de reactia exagerata a sistemului imunitar impotriva unor substante provenite din mediul exterior. In cazul alergiilor alimentare, agentul patogen este introdus in organism prin ingestia alimentelor.

Reactiile imunologice specifice alergiilor alimentare sunt clasificate in functie de modul de aparitie in:
● reactii mediate prin anticorpi IgE;
● reactii mediate non-IgE (mediate celular prin limfocite T);
● mixte.

Panelul pentru alergeni specifici alimentari este folosit pentru a identifica potentialii antigeni care pot produce reactii alergice, in cazul persoanelor cu un risc crescut.

Cui ii este indicat Panelul alergeni specifici (alimentari)?

Pacientilor care prezinta simptome specifice alergiilor alimentare le este recomandata efectuarea Panelului de alergeni specifici alimentari. Printre manifestarile reactiilor alergice se regasesc:
● urticaria (eruptie cutanata);
● prurit cutanat (mancarimi ale pielii);
● tumefierea fetei si ochilor;
● dispneea;
● tuse;
● wheezing (respiratie suieratoare);
● congestie nazala;
● rinoree (secretii nazale);
● diaree;
● alterarea starii generale.

Procesare rapida

Prelucrăm probele întotdeauna în intervalul corect de stabilitate.

Aparatura

La fiecare opt ore verificăm buna funcționare a aparatelor

Tehnologie

Folosim reactivi Roche, vârful tehnologiei în laboratoarele din întreaga lume.

Ghidul Pacientului

Pe langa performantele echipamentelor si a personalului laboratorului, pregatirea pacientului inaintea recoltarii este foarte importanta pentru ca rezultatele analizelor medicale sa reflecte cu acuratete starea organismului.

Citeste Ghidul Pacientului

Ce alergeni testeaza Panelul alergeni specifici alimentari?

Medicul alergolog recomanda efectuarea Panelului pentru alergeni specifici alimentari pentru identificarea alimentelor care cresc riscul de exprimare a hiperreactivitatii sistemului imun. Printre acestea se regasesc:
● Alune
● Arahide
● Migdale
● Lapte
● Albus
● Galbenus
● Caseina
● Cartof
● Telina
● Morcov
● Rosie
● Cod
● Crab
● Mar
● Faina de grau
● Faina de secara
● Seminte de susan
● Soia
● Kiwi
● Piersica
● Marker de posibile reactii incrucisate
● Indicator control intern pozitiv

Markerul pentru posibile reactii incrucisate este important pentru a determina care sunt alimentele ce prezinta structura asemantoare cu a alergenilor. Acestea pot da reactii alergice si este necesar a fi evitate. Pentru a confirma validitatea rezultatelor obtinute este esential a efectua indicatorul control intern pozitiv.

Sursa:
● Durham, S.R., Shamji, M.H., Allergen immunotherapy: past, present and future, Nat. Rev. Immunol. (2022), https://doi.org/10.1038/s41577-022-00786-1;
● www.nhs.uk, https://www.nhs.uk/conditions/food-allergy/, accesat la data 17.02.2023;
● www.mayoclinic.org, https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/food-allergy/symptoms-causes/syc-20355095, accesat la data 17.02.2023;
● https://www.allergy.org.au/patients/allergy-treatment/immunotherapy, accesat la data 17.02.2023.

Programare Online
Te rugam sa completezi urmatorul formular:

Oferte

Descopera alte oferte

Slider Pachet Infertilitate preview
pret avantajos
Analizele pentru cei hotarati sa reuseasca
Afla care este pasul urmator
472 lei
378 lei
Slider Pachet BTS
pret avantajos
Analize pentru situatii discrete
9 analize pentru boli cu transmitere sexuala
374 lei
281 lei
SLIDER Pachet Viitoare Mame-preview
pret avantajos
Analizele pentru cea mai frumoasa perioada
9 analize indicate pentru planificarea bebelusului
218 lei
174 lei
pret avantajos
Analizele care iti spun ce efecte are stresul
7 analize indicate pentru identificarea efectelor stresului
218 lei
174 lei
pret avantajos
Analizele pentru când este prea devreme să ai bufeuri de caldura
5 analize indicate pentru premenopauza
369 lei
277 lei

FAQ

Intrebari frecvente

Ameliorarea simptomelor alergiei se poate realiza prin:
● evitarea contactului cu alergenii;
● urmarea tratamentului antialergic.

Este important a merge la medicul alergolog pentru a stabili care sunt factorii alergeni si tratamentul optim pentru ameliorarea simptomatologiei.

Alergia la arahide se asociaza la aproximativ jumatate dintre pacienti si cu alergia la alte seminte (alune, susan). Aceasta este un exemplu de reactie alergica incrucisata. Reactiile alergice sunt date de proteinele aflate in nuci care au structura asemanatoare cu a alergenilor.

Desensibilizarea sau imunoterapia este o metoda de tratament care presupune expunerea la cantitati reduse de alergen. Aceste cantitati sunt atat de mici incat nu genereaza reactii alergice. Insa, treptat acestea sunt crescute, pe masura ce se mareste gradul de toleranta al organismului.

Durata tratamentului este de lunga durata, insa are o eficienta crescuta. Astfel, la o mare proportie dintre pacienti, simptomele se amelioreaza semnificativ, putand chiar disparea.


Suna acum Cere programare