Descriere pachet

Sfarsitul perioadei de vacanta inseamna intoarcerea in comunitate. Insa, pentru siguranta tuturor copiilor este indicata efectuarea unor analize care sa determine eventuale probleme de sanatate, precum infectiile sau parazitozele. Aceste analize au rolul de a evalua starea de sanatate a celui mic pentru a se putea bucura in voie de noul an, dar si de a preveni transmiterea unor afectiuni contagioase, care se produce foarte rapid in randul copiilor. Poliana a conceput un pachet de analize special conceput pentru revenirea in siguranta a copiilor in colectivitate.

Beneficiaza de analize prin CAS
Poliana are grija de sanatatea ta! Vino in clinicile noastre si beneficiaza de analize decontate prin casele de asigurari de sanatate!

Ce este Pachetul „Gata de scoala”?

Pachetul de analize „Gata de scoala” reprezinta un set de investigatii special conceput pentru monitorizarea starii de sanatate a copiilor. Acest pachet cuprinde analizele esentiale pentru determinarea celor mai frecvente afectiuni specifice celor mici.

Efectuarea periodica a acestor analize are rolul de a determina inca din stadiile incipiente unele afectiuni infectioase. Astfel, acestea pot fi tratate corespunzator, iar simptomatologia specifica nu se mai manifesta si nu creeaza disconfort celui mic. De asemenea, riscul de transmitere al acestor afectiuni scade semnificativ, diminuand numarul imbolnavirilor in crese, gradinite și scoli.

Cui ii este indicat Pachetul „Gata de scoala”?

Pachetul „Gata de scoala” este indicat tuturor copiilor care se intorc la scoala sau la gradinita. Analizele cuprinse in acest pachet pot fi efectuate indiferent de varsta celui mic. Este important de mentionat ca pachetul de analize este recomandat si celor care:

 • au luat contactul cu persoane infectate;
 • manifesta simptome specifice virozelor, parazitozelor;
 • prezinta un risc mai crescut de a dezvolta unele afectiuni.

Printre principalii agenti patogeni care pot determina afectiuni ale cailor respiratorii se afla:

 • Streptococcus betahemolitic de grup A;
 • Streptococcus pneumoniae;
 • Staphylococcus aureus;
 • Neisseria meningitidis;
 • Haemophilus influenzae.

Aceste bacterii pot determina afectiuni, precum:

 • faringo-amigdalita;
 • epiglotita;
 • otita;
 • sinuzita;
 • pneumonia;

Ce testeaza Pachetul „Gata de scoala”?

Pachetul de analize „Gata de scoala” cuprinde urmatoarele investigatii:

 • Examen exsudat nazal (bacteriologic, antibiograma la nevoie) – consta in recoltarea secretiilor de la nivelul cavitatii nazale si realizarea unor culturi bacterieni pe diferite medii pentru a identifica bacteriile patogene. Recoltarea exsudatului se face dimineata, inainte de eliminarea secretiilor sau utilizarea picaturilor nazale.
 • Examen exsudat faringian (bacteriologic, antibiograma la nevoie) – se realizeaza utilizand secretiile prelevate de la nivelul faringelui. Pentru ca rezultatele obtinute sa fie valide, este necesar ca procesul de recoltare sa aiba loc dimineata, inainte de a consuma alimente sau bauturi.
 • Examen coproparazitologic – o investigatie prin care este analizata o proba de scaun, pentru evidentierea parazitilor de la nivel intestinal. Infectiile parazitare pot determina manifestari, precum: disconfort sau durere abdominala, stare de greata, varsaturi, tulburari ale tranzitului intestinal, stare generala alterata.

Printre parazitii cel mai frecventi intalniti se afla: Giardia intestinalis, Enterobius vermicularis, Taenia saginata, Taenia solium, Enterobius vermicularis

Pachet Analize copii ”Gata de școală”

3 analize

Pachet Analize copii ”Gata de școală”

Indicații de recoltare

Se recolteaza a jeune (pe nemancate)

Indicații de recoltare

Modalitate de recoltare

probe biologice

Modalitate de recoltare

Timp eliberare rezultate

2 zile

Timp eliberare rezultate

  Pentru programare completează formularul:

  Solicita programare

  Selecteaza locatia

  Email

  Nume complet

  Telefon

  Mesaj

  Prin completarea formularului de mai sus si apasarea butonului "Trimite mesajul" sunteti de acord sa fiti contactat/a de catre reprezentantii Elite Medical / IDS Laboratories in legatura cu serviciile medicale solicitate.


  Suna acum Cere programare