Descriere pachet

Monitorizarea sanatatii copiilor este o preocupare pentru toti parintii. Acestia se afla in perioada de crestere, iar pentru o crestere armonioasa este necesar ca procesele specifice fiecarui sistem de organe sa se desfasoare corespunzator. De aceea, realizarea periodica a unui set de analize este esentiala pentru a determina daca organismului micutului tau este sanatos.

Beneficiaza de analize prin CAS
Poliana are grija de sanatatea ta! Vino in clinicile noastre si beneficiaza de analize decontate prin casele de asigurari de sanatate!

Ce este Pachetul Analize Copii?

Pachetul Analize Copii este un set complet de analize destinate celor mici. Scopul principal al acestui pachet de analize este reprezentat de monitorizarea starii de sanatate a copiilor. Investigatiile selectate reprezinta teste de rutina, ce sunt utilizate pentru evaluarea functiei diferitelor organe si detectarea problemelor de sanatate inainte de aparitia simptomelor. In acest mod, tratamentul este mai usor, iar riscul aparitiei complicatiilor se reduce semnificativ.

Cui ii este indicat Pachetul Analize Copii?

Pachetul Analize Copii este recomandat tuturor copiilor. Acesta poate fi efectuat pana la varsta adulta in fiecare an. Este indicat ca analizele incluse in acest pachet sa fie realizate chiar daca cel mic nu prezinta simptome deranjante, dar si cand acestea sunt prezente.

Pachetul Analize copii poate fi realizat pentru:

 • evaluarea periodica a starii de sanatate;
 • identificarea cauzelor simptomelor;
 • stabilirea diagnosticul.

Ce testeaza Pachetul Analize Copii?

Pachetul Analize Copii cuprinde un set de analize atent selectionate, care sa fie potrivite oricarui copil, de la mic, la mare. Printre investigatiile incluse se afla:

 • Hemoleucograma cu formula leucocitara;
 • Glucoza serica (Glicemie) – reprezinta concetratia glucozei din sange. Aceasta analiza este esentiala in special pentru diagnosticarea diabetului zaharat. Insa, modificarile concentratiei de glucoza pot fi asociate si altor patologii.
 • Creatinina – este o substanta sintetizata de ficat, ce are un rol vital in producerea energiei necesare muschilor. Acesta se elimina preponderent pe cale renala, ceea ce face ca un nivel crescut al creatininei in sange sa fie sugestiv pentru afectiunile rinichilor.
 • Aspartat aminotransferaza (GOT / AST / TGO) – este o enzima localizata preponderent in celule ficatului. In cazul unei afectiuni hepatice, celulele sunt distruse, iar enzima este eliberata in circulatie. Aspartataminotransferaza este un marker fidel al starii de sanatate a ficatului.
 • Bilirubina totala – măsurarea nivelului acesteia in sange este un marker pentru functia hepatica sau indica o distrugere accelerata a hematiilor.
 • Feritina – este o proteina care are rol in stocarea fierului. Nivelul acestei proteine este inalt sugestiv pentru concentratia fierului stocat.
 • Proteine totale – Concentratia proteinelor totale este un indicator fidel al starii nutritionale. Insa, modificarea acesteia se asociaza si unor afectiuni, precum: bolile hepatice, afectiunile renale, patologie endocrina, deshidratare.
 • Calciu seric – Evaluarea nivelului calciului seric este importanta pentru identificarea tulburarilor de dezvoltare, afectiunilor scheletale, bolilor pancreatice, renale sau endocrine.
 • Calciu ionic – Calciul ionic reprezinta forma activa a acestui mineral. Acesta participa la desfasurarea diferitelor procese metabolice in organismul uman.
 • Antistreptolizina O (ASLO) – Aceasta investigatie permite dozarea anticorpilor antistreptolizina O. In functie de valoarea acestor anticorpi in sange, rezultatele testului indica o infectie prezenta sau anterioara cu Streptococcus betahemolitic de grup A.
 • Proteina C reactiva (CRP) – Proteina C reactiva este sintetizata de ficat, iar cresterea concentratiei acesteia in sange sugereaza prezenta unei stari inflamatorii in organism.

Pachet analize uzuale copii

12 analize

Pachet analize uzuale copii

Indicații de recoltare

Se recolteaza a jeune (pe nemancate)

Indicații de recoltare

Modalitate de recoltare

Sânge venos

Modalitate de recoltare

Timp eliberare rezultate

2 zile

Timp eliberare rezultate

  Pentru programare completează formularul:

  Solicita programare

  Selecteaza locatia

  Email

  Nume complet

  Telefon

  Mesaj

  Prin completarea formularului de mai sus si apasarea butonului "Trimite mesajul" sunteti de acord sa fiti contactat/a de catre reprezentantii Elite Medical / IDS Laboratories in legatura cu serviciile medicale solicitate.


  Suna acum Cere programare