Descriere pachet

Ficatul este un organ situat sub cutia toracica, in partea dreapta a abdomenului. El poate cantari pana la 1,8 kilograme, avand roluri in:

 • digerarea alimentelor;
 • eliminarea din organism a toxinelor;
 • producerea anumitor substante, numite factori de coagulare, care mentin sangele fluid;
 • indepartarea excesului de zahar din sange;
 • stocarea vitaminelor si a mineralelor.
  In acest context, analiza ficatului este inclusa in pachetul de analize uzuale, dar poate fi efectuata si separat, in cadrul unui pachet de analize pentru ficat, cu rol in prevenirea, diagnosticarea si monitorizarea unor afectiuni hepatice.

Afectiunile ficatului pot fi atat mostenite, cat si dobandite prin consumul de alcool, obezitate sau virusi.

In timp, unele leziuni hepatice pot duce la formarea de cicatrici, respectiv ciroza. Ciroza poate provoca insuficienta hepatica, o afectiune care pune viata in pericol. Tratamentul precoce poate da timp ficatului sa se vindece.

Ce este pachetul de analize pentru ficat?

Un pachet analize ficat poate fi facut ca parte a unor analize medicale uzuale, respectiv a unui set de analize anuale.

Analizele de sange pentru ficat sunt utilizate pentru a ajuta la identificarea cauzei simptomelor si pentru a monitoriza bolile sau afectarea ficatului. Aceste analize medicale pentru ficat masoara nivelurile anumitor enzime si proteine din sange, dupa recoltarea unor probe hepatice.

Unele dintre analizele care se fac pentru ficat masoara cat de bine isi indeplineste ficatul functiile obisnuite de producere a proteinelor si de curatare a bilirubinei, un produs rezidual din sange. Alte analize ale functiei hepatice masoara enzimele pe care celulele hepatice le elibereaza ca raspuns la leziuni sau boli.

Rezultatele modificate ale analizei functiei hepatice nu inseamna intotdeauna prezenta unei boli hepatice, medicul coreland rezultatul cu cele ale unor analize generale, dar si cu alte investigatii.

Cui ii este indicat pachetul de analize ficat? 

Efectuarea unui set de analize hepatice poate fi utilizat pentru:

 • screening pentru infectii hepatice, cum ar fi hepatita;
 • monitorizarea unei boli hepatice, cum ar fi hepatita virala sau alcoolica, pentru a vedea cat de bine functioneaza un tratament;
 • verificarea unor semne de boala grava, in special cicatrici ale ficatului, numite ciroza;
 • monitorizarea unor posibilele efecte secundare ale medicamentelor.

Analizele functiei hepatice verifica nivelurile anumitor enzime si proteine din sangele tau. Niveluri mai mari sau mai mici decat cele de referinta pot insemna probleme hepatice. Modelul si gradul de crestere al acestora, impreuna cu tabloul clinic general, pot oferi indicii asupra cauzei care sta la baza acestor probleme.

Pachet analize ficat

9 analize

Pachet analize ficat

Indicații de recoltare

Se recolteaza a jeune (pe nemancate)

Indicații de recoltare

Modalitate de recoltare

Sânge venos

Modalitate de recoltare

Timp eliberare rezultate

2 zile

Timp eliberare rezultate

  Pentru programare completează formularul:

  Solicita programare

  Selecteaza locatia

  Email

  Nume complet

  Telefon

  Mesaj

  Prin completarea formularului de mai sus si apasarea butonului "Trimite mesajul" sunteti de acord sa fiti contactat/a de catre reprezentantii Elite Medical / IDS Laboratories in legatura cu serviciile medicale solicitate.


  Suna acum Cere programare