Descriere pachet

Cancerul este o afectiune intalnita la un numar foarte crescut de femei din toata lumea. Cancerul de san si cancerul ovarian sunt doua dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. Acestea reprezinta a doua cauza de deces la femei, dupa cancerul pulmonar. Mortalitatea crescuta este cauzata de depistarea tardiva a proceselor neoplazice.

Este important de mentionat ca rata de supravietuire la 5 ani a femeilor care au fost diagnosticate in stadiul I este de aproximativ 95%. Insa, daca diagnosticul este stabilit in ultimul stadiu, supravietuirea la 5 ani este de aproximativ 27%. De aceea, este important a realiza periodic teste de screening pentru a putea identifica procesul neoplazic inca din primele stadii de dezvoltare.

Beneficiaza de analize prin CAS
Poliana are grija de sanatatea ta! Vino in clinicile noastre si beneficiaza de analize decontate prin casele de asigurari de sanatate!

Ce este Pachetul Screening Tumoral Femei?

Pachetul Screening Tumoral Femei cuprinde unele dintre cele mai importante teste utilizate pentru detectarea cancerului de san si a cancerului ovarian. Realizarea acestor analize este importanta pentru determinarea cancerului, chiar si in lipsa simptomelor specifice.

Realizarea acestor teste se face prin metode minim invazive. Beneficiile acestor analize sunt impresionante, deoarece au o sensibilitate ridicata pentru depistarea cancerului. In timpul procedurii de recoltare, pacientul poate resimti un usor disconfort in timpul punctiei venoase, dar acesta dispare rapid.

Cui ii este indicat Pachetul Screening Tumoral Femei?

Pachetul Screening Tumoral Femei este utilizat in special pentru efectuarea screeningului pentru cancer de san si cancer ovarian, adica determinarea diagnosticului chiar daca simptomele nu sunt inca prezente.

Medicul poate recomanda efectuarea Pachetului Screening Tumoral Femei in urmatoarele situatii:

 • varsta peste 30 ani;
 • istoric de cancer la membrii familiei;
 • prezentei oncogenelor specifice cancerului;
 • obezitate;
 • expunerea la toxine si radiatii;
 • prezenta unor noduli la nivelul sanilor;
 • adenopatii axilare (volum crescut al ganglionilor limfatici);
 • scadere brusca in greutate;
 • modificari ale tranzitului intestinal.

Ce testeaza Pachetul Screening Tumoral Femei?

Pachetul Screening Tumoral Femei permite testarea principalilor markeri specifici pentru cancerele prezente la femei. Astfel, pachetul include dozarea:

 • AFP (alfa-fetoproteina) – este o glicoproteina asemanatoare albuminei. Aceasta este secretata in cantitate mare in perioada fetala sau in cazul anumitor procese patologice, precum hepatocarcinom, cancer gonadal (ovarian, in cazul femeilor).
 • CA 125 – este o proteina care se gaseste in structura ovarelor, dar si a altor organe, precum: plaman, vezica biliara, pancreas, colon. O crestere a valorilor CA 125 este asociata cu patologiile tumorale de la nivelul ovarului, uterului, trompelor uterine, sanului, plamanilor, stomacului, pancreasului.
 • CA 15-3 – este o proteina secretata de catre celulele de la nivelul sanului. Cresterea valorii sanguine este intalnita adeseori in cancerul de san. Insa, este important de precizat ca valorile ridicate sunt mai specifice stadiilor avansate de cancer. De aceea, CA 15-3 se utilizeaza pentru monitorizarea eficacitatii tratamentului, evaluarea progresului cancerului.

Pachet screening tumoral femei

3 analize

Pachet screening tumoral femei

Indicații de recoltare

Se recolteaza a jeune (pe nemancate)

Indicații de recoltare

Modalitate de recoltare

Sânge

Modalitate de recoltare

Timp eliberare rezultate

3 zile

Timp eliberare rezultate

  Pentru programare completează formularul:

  Solicita programare

  Selecteaza locatia

  Email

  Nume complet

  Telefon

  Mesaj

  Prin completarea formularului de mai sus si apasarea butonului "Trimite mesajul" sunteti de acord sa fiti contactat/a de catre reprezentantii Elite Medical / IDS Laboratories in legatura cu serviciile medicale solicitate.


  Suna acum Cere programare