Descriere pachet

Tumorile la barbat pot aparea in orice parte a corpului. Cancerul prostatic este al treilea cel mai frecvent intalnit la barbat. Cancerul testicular, desi apare destul de rar, se manifesta indeosebi la persoanele tinere, cu varsta cuprinsa intre 15-40 de ani. Asadar, indiferent de perioada din viata, este important a acorda o atentie sporita screeningului pentru cancer. Cu cat diagnosticul se realizeaza din stadiile incipiente, cu atat prognosticul este mai bun.

Beneficiaza de analize prin CAS
Poliana are grija de sanatatea ta! Vino in clinicile noastre si beneficiaza de analize decontate prin casele de asigurari de sanatate!

Ce este Pachetul screening tumori barbati?

Pachetul Screening Tumori Barbati este un set de analize ce permit diagnosticarea inca din primele stadii al cancerului0. Depistarea cancerului in stadiile incipiente se asociaza cu un prognostic mai bun.

Cui ii este indicat Pachetul screening tumori barbati?

Pachetul de analize este menit barbatilor. Acesta este indicat a fi efectuat o data pe an sau conform indicatiilor medicului. Este util ca analizele sa fie recomandate barbatilor de toate varstelor, chiar si celor tineri.

Medicul va indica Pachetul Screening Tumori Barbati in scop de:

 • screening;
 • diagnostic;

Analizele sunt recomandat in urmatoarele situatii:

 • criptorhidism (testicul necoborat);
 • atrofie testiculara;
 • infectia HIV;
 • istoric de cancer la membrii familiei;
 • istoric personal de cancer;
 • aparitia unor noduli la nivelul scrotului care persista mai mult de cateva zile.

Ce testeaza Pachetul screening tumori barbati?

Pachetul Screening Tumori Barbati este un set de analize care permit dozarea:

 • AFP (alfa-fetoproteina) – este o proteina a carei nivel in sange este crescut in cancerul hepatic si cancerul testicular. Insa, nu intotdeauna un nivel ridicat se asociaza cu prezenta cancerului. Pot exista si alte patologii care sa afecteze ficatul sau testiculele si care sa determine cresterea concentratiei de AFP in sange.
 • PSA (antigen specific prostatic) – este o proteina sintetizata de celulele din alcatuirea prostatei. In prezenta unei multiplicari aberante a celulelor, cum se intampla in cazul cancerului, va fi secretata o cantitate mai mare de PSA. Aceasta va ajunge si in sange, de unde poate fi dozata prin teste specifice.
 • Free PSA – reprezinta proportia de PSA care se afla libera in circulatie, nefiind legata de alte proteine. Rolul acesteia este de a diferentia intre afectiunile maligne si cele benigne ale prostatei. Cum nivelul de PSA creste in ambele tipuri de afectiuni, Free PSA va face distinctia intre cele doua. Astfel, un nivel scazut de Free PSA indica prezenta cu o probabilitate mare a cancerului prostatic.

Pachet screening tumoral bărbați

3 analize

Pachet screening tumoral bărbați

Indicații de recoltare

Se recolteaza a jeune (pe nemancate)

Indicații de recoltare

Modalitate de recoltare

Sânge

Modalitate de recoltare

Timp eliberare rezultate

3 zile

Timp eliberare rezultate

  Pentru programare completează formularul:

  Solicita programare

  Selecteaza locatia

  Email

  Nume complet

  Telefon

  Mesaj

  Prin completarea formularului de mai sus si apasarea butonului "Trimite mesajul" sunteti de acord sa fiti contactat/a de catre reprezentantii Elite Medical / IDS Laboratories in legatura cu serviciile medicale solicitate.


  Suna acum Cere programare