Panel alergeni specifici alimentari
Ce este Panelul alergeni specifici (alimentari)?
Alergiile sunt cauzate de reactia exagerata a sistemului imunitar impotriva unor substante provenite din mediul exterior. In cazul alergiilor alimentare, agentul patogen este introdus in organism prin ingestia alimentelor.
Reactiile imunologice specifice alergiilor alimentare sunt clasificate in functie de modul de aparitie in:
● reactii mediate prin anticorpi IgE;
● reactii mediate non-IgE (mediate celular prin limfocite T);
● mixte.
Panelul pentru alergeni specifici alimentari este folosit pentru a identifica potentialii antigeni care pot produce reactii alergice, in cazul persoanelor cu un risc crescut.
Cui ii este indicat Panelul alergeni specifici (alimentari)?
Pacientilor care prezinta simptome specifice alergiilor alimentare le este recomandata efectuarea Panelului de alergeni specifici alimentari. Printre manifestarile reactiilor alergice se regasesc:
● urticaria (eruptie cutanata);
● prurit cutanat (mancarimi ale pielii);
● tumefierea fetei si ochilor;
● dispneea;
● tuse;
● wheezing (respiratie suieratoare);
● congestie nazala;
● rinoree (secretii nazale);
● diaree;
● alterarea starii generale.
Pachetul este valabil în toate locațiile Poliana. Pentru interpretarea rezultatelor analizelor vă recomandăm să mergeți la medic.
Prețul promoțional afișat este valabil din 24 iulie 2023 până la 31 decembrie 2023. Poliana își rezervă dreptul de a modifica oricând prețurile afișate, fără o notificare prealabilă.
Ce alergeni testeaza Panelul alergeni specifici alimentari?
Medicul alergolog recomanda efectuarea Panelului pentru alergeni specifici alimentari pentru identificarea alimentelor care cresc riscul de exprimare a hiperreactivitatii sistemului imun. Printre acestea se regasesc:
● Alune
● Arahide
● Migdale
● Lapte
● Albus
● Galbenus
● Caseina
● Cartof
● Telina
● Morcov
● Rosie
● Cod
● Crab
● Mar
● Faina de grau
● Faina de secara
● Seminte de susan
● Soia
● Kiwi
● Piersica
● Marker de posibile reactii incrucisate
● Indicator control intern pozitiv
Markerul pentru posibile reactii incrucisate este important pentru a determina care sunt alimentele ce prezinta structura asemantoare cu a alergenilor. Acestea pot da reactii alergice si este necesar a fi evitate. Pentru a confirma validitatea rezultatelor obtinute este esential a efectua indicatorul control intern pozitiv.
Sursa:
● Durham, S.R., Shamji, M.H., Allergen immunotherapy: past, present and future, Nat. Rev. Immunol. (2022), https://doi.org/10.1038/s41577-022-00786-1;
● www.nhs.uk, https://www.nhs.uk/conditions/food-allergy/, accesat la data 17.02.2023;
● www.mayoclinic.org, https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/food-allergy/symptoms-causes/syc-20355095, accesat la data 17.02.2023;
● https://www.allergy.org.au/patients/allergy-treatment/immunotherapy, accesat la data 17.02.2023.
FAQ
Intrebari frecvente despre pachet
Oferte
Cele mai cautate oferte
Oferte recomandate
Oferte
Descopera alte oferte