Not─â de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de c─âtre Elite Medical S.R.L.

├Än aceast─â not─â de informare v─â explic─âm modul ├«n care are loc prelucrarea datelor dumneavoastr─â cu caracter personal de c─âtre Elite Medical S.R.L. (ÔÇ×EliteÔÇŁ) ╚Öi ├«n care ne asigur─âm c─â datele dumneavoastr─â cu caracter personal sunt prelucrate responsabil ╚Öi ├«n conformitate cu legisla╚Ťia privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal care este aplicabil─â.

Pentru scopurile acestei note de informare, Elite este operator de date cu caracter personal. Pute╚Ťi g─âsi mai jos informa╚Ťii cu privire la identitatea ╚Öi datele noastre de contact. De asemenea, tot mai jos pute╚Ťi g─âsi datele de contact ale responsabilului cu protec╚Ťia datelor din cadrul Elite.

Noi, cei de la Elite, ╚Öi partenerii no╚Ötri lu─âm foarte ├«n serios respectul fa╚Ť─â de datele dumneavoastr─â. Conformarea cu legisla╚Ťia privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi bunele practici ├«n domeniu, precum ╚Öi asigurarea unui climat de transparen╚Ť─â, siguran╚Ť─â ╚Öi ├«ncredere pentru pacien╚Ťii no╚Ötri este o prioritate pentru noi, pentru care angaja╚Ťii, colaboratorii, partenerii ╚Öi conducerea noastr─â ├«╚Öi declar─â ├«n mod ferm sus╚Ťinerea.

Aceast─â not─â con┼úine informa┼úii importante. A┼čadar, v─â ├«ncuraj─âm s─â acorda┼úi timpul necesar pentru a o citi ├«n ├«ntregime ┼či cu aten┼úie ┼či s─â v─â asigura┼úi c─â o ├«n┼úelege┼úi pe deplin. Pentru a facilita parcurgerea documentului, am inclus la sf├ór╚Öitul acestei note un glosar care explic─â principalele no╚Ťiuni folosite (e.g. ÔÇťdate cu caracter personalÔÇŁ, ÔÇťprelucrareÔÇŁ, etc.). Nu ezita┼úi s─â ne comunica┼úi orice nel─âmuriri a┼úi avea. Dorim s─â fie clar pentru dumneavoastr─â cum folosim datele dumneavoastr─â ┼či modul ├«n care le protej─âm. Con┼úinutul acestei note de informare este pur informativ ┼či nu afecteaz─â drepturile pe care vi le ofer─â legisla┼úia. Vom face tot posibilul pentru a v─â facilita exercitarea acestora.

V─â mul┼úumim pentru ├«ncrederea acordat─â serviciilor noastre ┼či modului ├«n care lucr─âm cu datele dumneavoastr─â.

Poliana, o societate de╚Ťinut─â de Centrul Medical Unirea, parte a re╚Ťelei de s─ân─âtate Regina Maria, este un operator de servicii medicale private din Rom├ónia cu traditie ├«n furnizarea de servicii medicale, at├ót pentru companii, c├ót ╚Öi pentru persoane fizice.

Elite este operatorul de servicii medicale private din România cu traditie in furnizarea de servicii medicale, reprezentand solutia ideala pentru nevoile companiilor si ale persoanelor fizice, deopotriva.

Astfel, misiunea noastra a fost de a veni in ajutorul pacientilor, pentru stabilirea unui diagnostic rapid si de certitudine, prin intermediul celor mai noi metode de investigatie si adminsitrarea tratamentului adecvat, precum si de a deveni deveni un instrument de incredere la indemana medicilor pentru obtinerea celei mai corecte solutii, oferind acestora suportul tehnologic de ultima generatie.

Nu in ultimul rand de a veni si in ajutorul companiilor din Romania prin oferirea unor solutii complete in tot ceea ce inseamna Serviciile Medicale de Medicina Muncii.

Dac─â ave┼úi orice comentarii, sugestii, ├«ntreb─âri sau preocup─âri cu privire la orice informa┼úii din aceast─â not─â sau cu privire la orice alte aspecte referitoare la prelucrarea datelor dumneavoastr─â pe care o realiz─âm, v─â rug─âm s─â nu ezita┼úi s─â contacta┼úi oric├ónd responsabilul nostru cu protec┼úia datelor. ├Än func╚Ťie de preferin╚Ťele dumneavoastr─â, ne pute╚Ťi contacta prin oricare dintre canalele de comunicare de mai jos.

├Äntreaga noastr─â echip─â va depune toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura c─â v─â r─âspundem c├ót mai rapid ┼či complet.

Datele noastre de contact

Denumire complet─â: Elite Medical S.R.L.

Adres─â sediu social: Municipiul Craiova, str. Mitropolit Nifon Criveanu nr. 13, jude╚Ťul Dolj

Adres─â coresponden╚Ť─â: Bulevardul M─âr─â╚Öe╚Öti nr. 90, etaj 1, sector 4, Bucure╚Öti.

Num─âr de telefon: 0314335069

Adres─â de email: dpo@poliana.ro

Datele de contact ale responsabilului nostru cu protec╚Ťia datelor (aceasta este persoana pe care trebuie s─â o contacta┼úi ├«n leg─âtur─â cu orice probleme referitoare la protec┼úia datelor dumneavoastr─â cu caracter personal)

Adres─â coresponden╚Ť─â: Globalworth Tower, et. 17, Bd. Barbu Vacarescu, nr. 201, Sector 2, Bucuresti

Adres─â de email: office@poliana.ro

Datele cu caracter personal referitoare la dumneavoastr─â pe care le vom prelucra sunt datele ob╚Ťinute direct de la dumneavoastr─â sau rezultate ├«n urma prest─ârii serviciilor de c─âtre Elite ╚Öi includ urm─âtoarele categorii de date:

Date medicale┬á(date cu caracter personal sensibile), cum ar fi: simptome; boli anterioare; analize ╚Öi medicamente administrate ├«n trecut; grup─â sangvin─â; analize ┼či alte servicii pe care le accesa┼úi la Elite; rezultatele analizelor pe care vi le efectu─âm; tratamentul pe care vi-l prescriem sau administr─âm; medicul pe care l-a┼úi accesat; recomand─âri medicale; date din dosarul medical din spital, inclusiv date despre istoricul medical al familiei dumneavoastra; date biometrice; alte informa┼úii pe care ni le oferi┼úi cu privire la membrii de familie ai dumneavoastr─â ┼či la rela┼úiile dumneavoastr─â de rudenie.

Detalii personale, cum ar fi: nume; prenume; sex; data na┼čterii/ v├órsta; cet─â┼úenie; ├«nregistr─âri video (├«n incintele noastre unde avem instalate camere CCTV de supraveghere video ÔÇô acolo unde exist─â, acestea sunt indicate prin semne la vedere); cod numeric personal (CNP); restul informa╚Ťiilor din actul dumneavoastr─â de identitate (inclusiv data emiterii, data expir─ârii actului, locul na┼čterii).

Detalii de contact, cum ar fi: adres─â de domiciliu/ re┼čedin┼ú─â; num─âr de telefon mobil/fix; num─âr de fax; adres─â de email.

Detalii de plat─â, cum ar fi: adres─â de facturare; num─ârul contului bancar sau al cardului bancar/ cod IBAN; numele ┼či prenumele titularului contului bancar sau al cardului bancar (poate fi altul dec├ót dumneavoastr─â daca altcineva a efectuat plata unei facturi in numele si pentru dumneavoastra); data de la care cardul bancar este valabil; data expir─ârii cardului bancar.

Detalii profesionale, cum ar fi: angajator; poziţie; marca angajat; număr legitimaţie.

Detalii referitoare la asigur─âri, cum ar fi: calitatea de asigurat/ neasigurat, asigurator (in cazul asigurarilor private).

Opinii ┼či viziuni┬á(pot include date sensibile), cum ar fi: orice opinii ┼či viziuni pe care ni le transmite┼úi sau orice opinii ┼či viziuni pe care le posta┼úi public despre noi pe re┼úelele de socializare (social media) sau pe care le face┼úi cunoscute pe alte canale publice.

Date referitoare la achizi╚Ťii ╚Öi interac╚Ťiunea cu noi, cum ar fi: eviden╚Ťe ale interac┼úiunilor dumneavoastr─â cu noi; detalii referitoare la istoricul achizi┼úiilor dumneavoastr─â de la noi.

Date de localizare, cum ar fi: locul sau zona ├«n care v─â afla┼úi sau v-a┼úi aflat ├«ntr-un anumit interval de timp (dac─â utiliza┼úi aplica┼úiile noastre cu op┼úiuni de localizare ┼či ave┼úi activate aceste op┼úiuni).

Dup─â cum reiese din lista de mai sus, este posibil s─â ne furniza╚Ťi informa╚Ťii cu privire la alte persoane ÔÇô de exemplu, istoricul medical al rudelor dumneavoastr─â care sufer─â de aceea╚Öi condi╚Ťie medical─â ca dumneavoastr─â. Atunci c├ónd acestea se refer─â la persoane identificate sau pe care le putem identifica, vom trata aceste informa╚Ťii drept date cu caracter personal ale acelor persoane ┼či le vom acorda ┼či lor protec┼úia necesar─â. Vom respecta ├«ns─â cu stricte╚Ťe obliga╚Ťia de p─âstrare a secretului profesional (inclusiv a secretului medical) pe care o avem fa╚Ť─â de dumneavoastr─â ╚Öi nu vom informa aceste persoane despre aceast─â procesare pentru a respecta obliga╚Ťia noastr─â de secret profesional (inclusiv medical) fa╚Ť─â de dumneavoastr─â.

Pentru serviciile de medicina muncii, la momentul încherii contractului cu angajatorul dumneavoastră sau oricând pe parcursul delurării contractului, acesta ne va transmite următoarele date cu privire la dumneavoastră care să ne permită identificarea dumneavoastră, și anume: nume; prenume; cod numeric personal (CNP); identitate angajator; detalii profesionale; date de contact (telefon si / sau email).

Pentru beneficiarii de abonamente medicale contractate de angajatorul dumneavoastra sau al unui membru al familiei dumneavoastra, primim din partea clientului nostru nume; prenume; cod numeric personal (CNP); date de contact (telefon si / sau email).

Pentru beneficiarii de asigurari medicale, in functie de contractul dintre noi si asiguratorului dumneavoastra primim din partea acestuia: nume; prenume; cod numeric personal (CNP); date de contact (telefon si / sau email).

Cele mai multe informatii le avem insa de la dumneavoastra atunci cand semnati un contract de prestari servicii sau cand folositi servicii medicale intr-una din clinicile / laboratoarele noastre. Incercam in mod constant sa pastram datele dumnevaoastra cat mai corecta si la zi. Pentru aceasta desfasuram in mod continuu o companie de strangere si actualizare a datelor dumneavoastra.

Temeiurile pentru care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal (altele decât datele sensibile)

Prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, altele decât datele sensibile, pentru a putea presta serviciile medicale la cererea dumneavoastră, sau pentru a executa un contract încheiat cu angajatorul sau asigurătorul dumneavoastră (prin care ne obligăm să vă prestăm serviicile noastre).

├Än ceea ce prive┼čte comunic─ârile noastre de marketing, prelucr─âm datele dumneavoastr─â pe baza consim┼ú─âm├óntului la prelucrare pentru acest scop specific.

Putem prelucra datele dumneavoastră pentru îndeplinirea obligaţiilor noastre de arhivare, a obligaţiilor de a comunica unor autorităţi publice, la cerere, anumite informaţii sau a altor obligaţii legale.

De asemenea, sunt cazuri în care prelucrăm datele dumneavoastră în temeiul interesului nostru legitim, de exemplu in cazul va comunicam informatii necesare pentru protejarea starii dumneavoastre de sanatate sau, avand in vedere multitudinea clinicilor sau a laboratoarelor noastre, pentru a facilita accesarea serviciilor noastre medicale.

Temeiurile pentru care prelucr─âm datele dumneavoastr─â sensibile cu caracter personal

Având în vedere specificul activităţii noastre (prestare de servicii medicale), este normal să colectăm sau să prelucrăm si datele dumneavoastră sensibile cu caracter personal.

Vom realiza aceste prelucr─âri pe baza urm─âtoarelor temeiuri juridice:

Atunci c├ónd prelucrarea este necesar─â ├«n scopuri legate de evaluarea capacit─â┼úii de munc─â a dumneavoastr─â (pentru angajare), de stabilirea unui diagnostic medical, de furnizarea de asisten┼ú─â medical─â sau social─â sau a unui tratament medical sau de gestionarea sistemelor ┼či a serviciilor de s─ân─âtate ┼či asisten┼ú─â social─â.

Putem prelucra datele dumneavoastr─â ╚Öi ├«n situa╚Ťii de urgen╚Ť─â medical─â sau alte situa╚Ťii ├«n care v─â afla╚Ťi ├«n incapacitate (fizic─â sau juridic─â) de a consim╚Ťi la prelucrare, putem prelucra datele dumneavoastr─â sensibile ├«n scopul protej─ârii intereselor vitale ale dumneavoastr─â (sau ale unei alte persoane fizice).

├Än cazuri urgente, poate fi necear s─â prelucr─âm datele dumneavoastr─â medicale din motive de interes public ├«n domeniul s─ân─ât─â┼úii publice; de exemplu: protec┼úia ├«mpotriva amenin┼ú─ârilor transfrontaliere grave la adresa s─ân─ât─â┼úii, asigurarea de standarde ridicate de calitate ┼či siguran┼ú─â a asisten┼úei medicale ┼či a medicamentelor sau dispozitivelor medicale, ├«n temeiul legisla┼úiei Uniunii Europene sau a Rom├óniei.

├Än situa╚Ťia ├«n care ├«ntre dumneavoastr─â ╚Öi noi apar diferende pe care nu le putem solu╚Ťiona ├«mpreun─â pe cale amiabil─â, este posibil s─â prelucr─âm datele dumneavoastr─â sensibile (de exemplu, rezultatele analizelor medicale ├«n baza c─ârora s-a decis un anumit diagnostic) pentru constatarea, exercitarea sau ap─ârarea unui drept al nostru ├«n instan╚Ť─â.

Scopurile pentru care prelucr─âm date cu caracter personal referitoare la dumneavoastr─â sunt urm─âtoarele:

Prestarea de servicii medicale c─âtre dumneavoastr─â. Prestarea serviciilor medicale; ├«nregistrarea serviciilor medicale prestate; comunicarea cu dumneavoastr─â cu privire serviciile oferite de Elite; program─âri; identificarea dumneavoastr─â ┼či a serviciilor prestate; informarea dumneavoastr─â cu privire la rezultatele serviciilor prestate sau ÔÇô ├«n cazurile de medicina muncii ÔÇô furnizarea documentelor legale catre angajatorul dumneavoastr─â), implementarea sau schimbarea procedurilor opera╚Ťionale sau a sistemelor Elite care au un impact asupra modalit─â╚Ťii de desf─â╚Öurare a activit─â╚Ťii medicale.

Comunic─âri de marketing. Comunicarea cu dumneavoastr─â prin orice mijloace (de exemplu, email, telefon mobil sau fix, mesaje telefonice (SMS-uri), po┼čt─â, mesaje transmise pe

platformele de socializare sau în persoană) noutăţi privind serviciile medicale disponibile in Elite, abonare la newsletter sau furnizarea altor informaţii care v-ar putea interesa.

Gestionarea sistemelor noastre de comunica┼úii ┼či IT┬á(tehnologia informa┼úiei). Gestionarea sistemelor noastre de comunica┼úii; gestionarea securit─â┼úii noastre IT; realizarea auditurilor de securitate asupra re┼úelelor noastre IT, emiterea de rapoarte catre institutiile abilitate sau repararea unor erori de sistem.

├Ändeplinirea obliga┼úiilor noastre legale. ├Ändeplinirea obliga┼úiilor noastre legale cu privire la arhivare, s─ân─âtate, securitate, ┼úinerea eviden┼úelor ╚Öi a altor obliga╚Ťii pe care legisla╚Ťia ni le impune.

Gestiunea financiar─â. Eliberarea bonurilor, a facturilor ┼či a chitan┼úelor c─âtre dumneavoastr─â; primirea pl─â┼úilor de la dumneavoastr─â inclusiv ├«nregistrarea pl─âtilor efectuate de alt─â persoan─â ├«n numele dumneavoastr─â; recuperarea debitelor de la dumneavoastr─â (inclusiv prin intermediul companiilor specializate ├«n recuperarea de crean┼úe ÔÇô detalii mai jos, la sec┼úiunea referitoare la transmiterea datelor cu privire la dumneavostr─â); restituirea unor sume de bani c─âtre dumneavoastr─â; transmiterea de notific─âri; trimiterea ├«n instan┼ú─â; elaborarea de rapoarte financiare/ opera┼úionale, a rapoartelor de activitate ┼či emiterea situa┼úiilor financiare/ cu privire la contracte.

Solu┼úionarea disputelor. Formularea de cereri ┼či de ap─âr─âri ├«naintea autorit─â┼úilor publice ┼či a altor entit─â┼úi care solu┼úioneaz─â dispute.

Sondaje: Realizarea de sondaje ┼či adresarea de ├«ntreb─âri c─âtre dumneavoastr─â cu scopul de a ob┼úine opinia dumneavoastr─â cu privire la serviciile noastre.

├Ämbun─ât─â┼úirea produselor ┼či a serviciilor. Identificarea poten┼úialelor probleme cu privire la serviciile noastre existente ├«n vederea ├«mbun─ât─â╚Ťirii acestora (inclusiv prin realizarea de audituri); testarea ├«mbun─ât─â┼úirilor realizate asupra serviciilor noastre sau a noilor noastre servicii; solu┼úionarea sesiz─ârilor dumneavoastr─â.

Supravegherea loca╚Ťiilor┬áElite conform dispozitiilor legale. Sistemele CCTV montate pentru supravegherea spa╚Ťiilor.

Tranzac╚Ťii de M&A. Este posibil ca ├«n viitor Elite s─â decid─â divulgarea datelor dumneavoastr─â ├«n contextul unor tranzac╚Ťii de M&A.

Ca regulă, nu divulgăm datele dumneavoastră către alte companii, organizaţii sau persoane din orice ţară (inclusiv România).

├Än anumite situa╚Ťii, este ├«ns─â posibil s─â divulg─âm dumneavoastr─â c─âtre alte persoane fizice sau juridice.

Din p─âcate nu este posibil s─â v─â oferim la acest moment informa╚Ťii precise cu privire la identitatea exact─â a tuturor destinatarilor posibili ai datelor dumneavoastr─â, deoarece nu i-am stabilit ├«n prealabil pentru fiecare pacient ├«n parte. ├Äncerc─âm ├«ns─â s─â fim c├ót de transparen╚Ťi ╚Öi specifici cu putin╚Ť─â, iar ├«n continuare vom prezenta categoriile de astfel de destinatari:

Angajatorul dumneavoastr─â┬áÔÇô ├«n leg─âtur─â cu evaluarea capacit─â╚Ťii dumneavoastr─â de munc─â pentru scopuri legate de medicina muncii, dar numai in limita informatiilor stabilite prin dispozitiilor legale, fiind excluse informatiile cu privire rezultatul investigatiilor medicale realizate.

Autorit─â╚Ťi publice┬ádin orice domeniu, din Rom├ónia sau din str─âin─âtate (├«n special autorit─â╚Ťi publice ├«n domeniul s─ân─ât─â╚Ťii din Rom├ónia: Casa Na╚Ťional─â de Asigur─âri de S─ân─âtate, Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi altele) ÔÇô la cererea acestora sau din ini╚Ťiativa noastr─â, ├«n acord cu legisla╚Ťia aplicabil─â.

Asigur─âtori┬ádin Rom├ónia sau din alte state ÔÇô ├«n leg─âtur─â cu serviciile de care a╚Ťi beneficiat ├«n clinicile noastre.

Contabili, auditori, avoca╚Ťi ╚Öi al╚Ťi consultan╚Ťi profesionali┬áexterni ai no╚Ötri din Rom├ónia sau din str─âin─âtate ÔÇô ace╚Ötia vor fi obliga╚Ťi printr-o lege sau prin contractul ├«ncheiat cu noi sau cu alt─â companie din grupul nostru s─â p─âstreze confiden╚Ťialitatea datelor dumneavoastr─â.

Persoane fizice sau juridice┬ácare ac╚Ťioneaz─â ca persoane ├«mputernicite pentru Elite, ├«n diverse domenii (de exemplu, servicii de plat─â, servicii de recuperarea de crean┼úe servicii de arhivare sau distrugere de documente etc.) de oriunde din lume, pe care ├«i vom obliga ├«ns─â s─â respecte cerin╚Ťele legisla╚Ťiei care v─â protejeaz─â drepturile ÔÇô ace╚Ötia presteaz─â anumite servicii pentru noi.

Orice persoan─â, agen╚Ťie sau instan╚Ť─â relevant─â┬ádin Rom├ónia sau din alt stat ÔÇô ├«n m─âsura necesar─â pentru constatarea, exercitarea sau ap─ârarea unui drept al nostru ├«n instan╚Ť─â.

Orice achizitori┬ásau posibili achizitiori relevan╚Ťi din sectorul medical sau din alte sectoare, din Rom├ónia sau din alt stat ÔÇô ├«n situa╚Ťia ├«n care vindem sau transfer─âm toate sau o parte dintre p─âr╚Ťile noastre sociale, activele noastre sau afacerea noastr─â (inclusiv ├«n cazul reorganiz─ârii, al dizolv─ârii sau al lichid─ârii noastre) ÔÇô ace╚Ötia vor fi ╚Ťinu╚Ťi de o obliga╚Ťie de confiden╚Ťialitate.

Partenerii no╚Ötri, cu care ne afl─âm ├«n rela╚Ťii contractuale ÔÇô furnizori de servicii de marketing, asigur─âtori.

Medicii colaboratori┬ási alti furnizori de servicii medicale; fiecare dintre ace┼čtia fiind obliga┼úi prin lege sau prin contractul ├«ncheiat cu noi s─â p─âstreze confiden┼úialitatea datelor dumneavoastr─â.

Atunci c├ónd folosim o persoan─â fizic─â sau juridic─â drept persoan─â ├«mputernicit─â pentru prelucrarea datelor dumneavoastr─â cu caracter personal, ne vom asigura c─â aceasta a ├«ncheiat un act scris cu noi prin care ├«╚Öi asum─â, printre alte obliga╚Ťii pe care legisla╚Ťia protec╚Ťiei datelor cu caracter personal le prevede, obliga╚Ťiile de a (i) prelucra datele cu caracter personal numai potrivit instruc╚Ťiunilor noastre scrise pe care i le-am furnizat ├«n prealabil ╚Öi de a (ii) implementa efectiv m─âsuri pentru protejarea confiden╚Ťialit─â╚Ťii ╚Öi asigurarea securit─â╚Ťii datelor cu caracter personal. Ne vom asigura, de asemenea, c─â actul scris dintre noi ╚Öi persoana ├«mputernicit─â prevede pentru aceasta cel pu╚Ťin toate celelalte obliga╚Ťii pe care le prevede legisla╚Ťia aplicabil─â cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal.

├Än acest moment nu transfer─âm ╚Öi nu inten╚Ťion─âm s─â transfer─âm datele dumneavoastr─â cu caracter personal sau o parte dintre aceastea c─âtre alte companii, organiza┼úii sau persoane din state ter┼úe sau c─âtre organiza┼úii interna┼úionale. Dac─â va fi necesar s─â transfer─âm datele dumneavoastr─â c─âtre vreuna dintre destina╚Ťiile de mai sus, v─â vom transmite ├«n prealabil o nou─â not─â de informare cu privire la aceasta.

Pentru cazuri expres stabilite, ├«n vederea efectu─ârii unor analize specializate, la solicitarea expres─â a pacien╚Ťilor no╚Ötri, transmitem date cu caracter personal c─âtre centre medicale din afara Rom├óniei, inclusiv SUA.

Vom stoca datele dumneavoastră pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 100 ani în cazul documentelor medicale. Pentru stocarea datelor dumneavoastră (în format electronic), folosim serverele proprii sau ale altor companii specializate în arhivarea electronică.

Lucr─âm din greu pentru a proteja clien╚Ťii no╚Ötri, alte persoane ale c─âror date le prelucr─âm ┼či pe noi ├«n┼čine de accesul neautorizat ┼či de modificarea, divulgarea sau distrugerea neautorizat─â ale datelor pe care le prelucr─âm. ├Än special, am implementat urm─âtoarele m─âsuri tehnice ╚Öi organizatorice de asigurare a securit─â╚Ťii datelor cu caracter personal:

Politici dedicate. Adopt─âm ╚Öi ne revizuim practicile ╚Öi politicile de prelucrare a datelor clien╚Ťilor no╚Ötri ╚Öi ale altor persoane, inclusiv m─âsurile fizice ╚Öi electronice de securitate, pentru a ne proteja sistemele de acces neautorizat ╚Öi alte posibile amenin╚Ť─âri la securitatea acestora. Verific─âm constant modul ├«n care aplic─âm propriile politici de protec┼úie a datelor cu caracter personal ┼či ├«n care respect─âm legisla┼úia protec┼úiei datelor.

Minimizarea datelor. Ne-am asigurat că datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le prelucrăm sunt limitate la cele care sunt necesare, adecvate și relevante pentru scopurile declarate în această notă.

Restr├óngerea accesului la date. Restr├óngem cu stricte╚Ťe accesul la datele cu caracter personal pe care le prelucr─âm la angaja╚Ťii, colaboratorii ╚Öi alte persoane care nevoie s─â le acceseze pentru a le putea prelucra pentru noi. Toate aceste companii ╚Öi persoane fizice sunt supuse unor obliga╚Ťii stricte de confiden╚Ťialitate ╚Öi nu vom ezita s─â ├«i tragem la r─âspundere ╚Öi s─â ├«ncet─âm colaborarea cu ei ├«n cazul ├«n care nu trateaz─â protec╚Ťia datelor dumneavoastr─â ╚Öi ale altor persoane cu maxim─â seriozitate.

M─âsuri tehnice specifice. Am achizi╚Ťionat ╚Öi utiliz─âm tehnologii care s─â asigure clien╚Ťii no╚Ötri ╚Öi alte persoane c─â securitatea datelor lor este protejat─â. Pentru a v─â proteja securitatea datelor, v─â recomand─âm s─â nu folosi╚Ťi sta╚Ťii de lucru publice (nesecurizate) sau sta╚Ťii cu acces multiplu si de asemenea s─â nu ├«nm├óna╚Ťi altor persoane documentul ├«n format h├órtie pe care sunt ├«nscrise datele dumneavoastr─â personale.

Back-up-uri ┼či audituri de securitate. Lucr─âm din greu pentru a proteja sistemele noastre de acces sau modificarea neautorizat─â sau accidental─â ale datelor dumneavoastr─â ╚Öi de alte posibile amenin╚Ť─âri la adresa securit─â╚Ťii acestora. Din acest motiv, dup─â ce ╚Öterge╚Ťi informa╚Ťii din conturile dumneavoastr─â, este posibil s─â nu ╚Ötergem imediat copiile pe care le-am creat sau back-up-urile pe care le-am realizat. Realiz─âm arhive (back-up-uri) zilnice, pe care le p─âstr─âm securizat pentru minimum ╚Öase (6) luni. Toate echipamentele tehnice pe care le folosim pentru prelucrarea datelor dumneavoastr─â sunt securizate ╚Öi actualizate pentru a proteja datele. De asemenea, desf─â┼čur─âm, la intervale de timp regulate, audituri de securitate asupra sistemelor informatice pe care le folosim pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale clien┼úilor no┼čtri ┼či ale altor persoane.

Asigurarea exactit─â╚Ťii datelor dumneavoastr─â. Este posibil ca din c├ónd ├«n c├ónd s─â v─â rug─âm s─â confirma┼úi exactitatea ╚Öi/sau actualitatea datelor cu caracter personal cu privire la dumneavoastr─â pe care le prelucr─âm.

Instruirea personalului. Ne instruim ╚Öi test─âm constant angaja╚Ťii ╚Öi colaboratorii cu privire la legisla╚Ťia ╚Öi cele mai bune practici ├«n domeniul prelucr─ârii datelor cu caracter personal.

Anonimizarea datelor. Acolo unde este posibil ╚Öi adecvat activit─â╚Ťii noastre, anonimiz─âm / pseudoanonimiz─âm datele cu caracter personal pe care le prelucr─âm, astfel ├«nc├ót s─â nu mai putem identifica persoanele la care acestea se refer─â.

Controlul furnizorilor no┼čtri de servicii. Introducem ├«n contractele cu cei care prelucreaz─â pentru noi (persoane ├«mputernicite) sau ├«mpreun─â cu noi (al┼úi operatori ÔÇô operatori asocia┼úi) clauze pentru asigurarea protec┼úiei datelor pe care le prelucr─âm; aceast─â protec┼úie merge cel pu┼úin p├ón─â la minimul impus de legisla┼úie.

De╚Öi lu─âm toate m─âsurile rezonabile pentru a asigura securitatea datelor dumneavostr─â, Elite nu poate garanta lipsa oric─ârei ├«nc─âlc─âri de securitate sau imposibilitatea de penetrare a sistemelor de securitate. ├Än cazul nefericit ╚Öi pu╚Ťin probabil ├«n care o astfel de ├«nc─âlcare va surveni, vom urma procedurile legale pentru limitarea efectelor ╚Öi informarea persoanelor vizate.

Tratăm drepturile pe care le aveţi în legătură cu prelucrarea pe care o realizăm asupra datelor referitoare la dumneavoastră cu maximă seriozitate. Vom continua să luăm toate măsurile rezonabile pentru a ne asigura că acestea sunt respectate.

Drepturile dumneavoastr─â

Pe scurt, drepturile dumneavoastr─â sunt urm─âtoarele:

Dreptul de acces la date. Ave┼úi dreptul de a ob┼úine accesul la datele dumneavoastr─â pe care le prelucr─âm sau le control─âm sau la copii ale acestora; ave┼úi, de asemenea, dreptul de a ob┼úine de la noi informa┼úii cu privire la natura, prelucrarea ┼či divulgarea acestor date.

Dreptul la rectificarea datelor. Aveţi dreptul de a obţine rectificarea inexactităţilor datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm.

Dreptul la ┼čtergerea datelor┬á(ÔÇ×dreptul de a fi uitatÔÇŁ). Ave┼úi dreptul de a ob┼úine de la noi ┼čtergerea datelor dumneavoastr─â pe care le prelucr─âm sau le control─âm.

Dreptul la restricţionarea prelucrării datelor. Aveţi dreptul de a restricţiona prelucrarea datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm.

Dreptul de a obiecta. Aveţi dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor dumneavoastră de către noi sau în numele nostru.

Dreptul la portabilitatea datelor. Aveţi dreptul de a obţine transferul către un alt operator al datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm.

Dreptul la retragerea consim┼ú─âm├óntului. ├Än situa┼úiile ├«n care prelucr─âm datele dumneavoastr─â ├«n temeiul consim┼ú─âm├óntului dumneavoastr─â, ave┼úi dreptul de a v─â retrage consim┼ú─âm├óntul; pute╚Ťi face aceasta ├«n orice moment, cel pu┼úin la fel de u┼čor cum ne-a┼úi acordat ini┼úial consim┼ú─âm├óntul; retragerea consim╚Ť─âm├óntului nu va afecta legalitatea prelucr─ârii datelor dumneavoastr─â pe care am realizat-o ├«nainte de retragere.

Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere. Aveţi dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră de către noi sau în numele nostru.

Cum v─â pute╚Ťi exercita drepturile

Pentru a exercita unul sau mai multe dintre aceste drepturi (inclusiv dreptul de a v─â retrage consim╚Ť─âm├óntul, atunci c├ónd v─â prelucr─âm datele pe baza acestuia) sau pentru a adresa orice ├«ntrebare despre oricare dintre aceste drepturi sau orice prevedere din aceast─â not─â de informare sau despre oricare alte aspecte ale prelucr─ârii datelor dumneavoastr─â de c─âtre noi, v─â rug─âm s─â folosi┼úi oric├ónd dori┼úi detaliile de contact din sec┼úiunea 2 de mai sus (Datele noastre de contact).

Vom ├«ncerca s─â r─âspundem c├ót mai rapid ┼či complet tuturor ├«ntreb─ârilor ┼či preocup─ârilor dumneavoastr─â ┼či s─â facilit─âm exercitarea drepturilor dumneavoastr─â.

De asemenea, pute╚Ťi exercita oricare dintre aceste drepturi (inclusiv dreptul de a v─â retrage consim╚Ť─âm├óntul, atunci c├ónd v─â prelucr─âm datele pe baza acestuia) prin completarea formularului disponibil pe website-ul nostru, la sec╚Ťiunea de Contact. Totodat─â, ├«n recep╚Ťiile clinicilor noastre pute╚Ťi completa o cerere pentru a solicita exercitarea unuia sau a mai multor dintre drepturile de mai sus.

Nu ave╚Ťi o obliga╚Ťie de a ne furniza datele dumneavoastr─â cu caracter personal pe care le-am men┼úionat ├«n acest document. Cu toate acestea, dac─â nu ne oferi╚Ťi datele men╚Ťionate ├«n aceast─â not─â de informare nu va fi posibil pentru noi s─â v─â prest─âm serviciile pe care ni le solicita╚Ťi.

Respectul nostru pentru datele dumneavoastr─â include faptul c─â le acord─âm aten╚Ťia uman─â necesar─â, prin intermediul personalului nostru. ├Än condi┼úiile actuale, ├«n calitate de utilizator al serviiilor noastre, nu ve╚Ťi face obiectul unei decizii a noastre bazate exclusiv pe prelucrarea automat─â a datelor dumneavoastr─â (inclusiv crearea de profiluri) care s─â produc─â efecte juridice cu privire la dumneavoastr─â sau care s─â v─â afecteze ├«ntr-un mod similar ├«ntr-o m─âsur─â semnificativ─â.

Aceast─â not─â de informare se aplic─â ├«n leg─âtur─â cu serviciile pe care vi le prest─âm ┼či produsele pe care le achizi┼úiona┼úi de la noi, inclusiv ├«n cazul medicinei muncii c├ónd clientul nostru este angajatorul dumneavoastr─â, cu excep╚Ťia activit─â╚Ťilor de laborator efectuate ├«n loca╚Ťia din Slatina, B-dul Al. I. Cuza nr. 22, parter, Bl. FA21, Jude╚Ť Olt.

Această notă nu se aplică în legătură cu servicii sau produse oferite de alte companii sau persoane fizice, inclusiv cele prestate de partneri Elite, postate pe website-urile noastre sau despre care vă informăm în alt mod.

Este posibil s─â modific─âm aceast─â not─â din c├ónd ├«n c├ónd. ├Än astfel de cazuri, v─â vom informa ├«n avans ┼či nu vom reduce drepturile pe care le ave╚Ťi cu privire la datele dumneavoastr─â prin modific─ârile pe care le-am putea aduce acestei note.

Vom posta aceast─â not─â de informare ╚Öi pe website-ul nostru ├«n cadrul sec╚Ťiunii dedicate politicii de

confiden╚Ťialitate/GDPR.

De asemenea, vom p─âstra toate versiunile anterioare ale acestei note ├«ntr-o arhiv─â pe website-ul nostru, pentru ca dumneavoastr─â s─â le pute╚Ťi consulta oric├ónd.

Autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal: o autoritate publică independentă care, potrivit legii, are atribuţii referitoare la supravegherea respectării legislaţiei protecţiei datelor cu caracter personal. În România, această autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal este Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

Categorii speciale de date cu caracter personal┬á(date cu caracter personal sensibile/ date sensibile): datele cu caracter personal care: dezv─âluie originea rasial─â sau etnic─â, opiniile politice, confesiunea religioas─â sau convingerile filozofice sau apartenen╚Ťa la sindicate; datele genetice; datele biometrice pentru identificarea unic─â a unei persoane fizice; datele privind s─ân─âtatea, via╚Ťa sexual─â sau orientarea sexual─â a unei persoane fizice.

Colaboratori: personal medical care a ├«ncheiat un contract de colaborare cu noi ╚Öi care presteaz─â servicii medicale pacien╚Ťilor no╚Ötri.

Date cu caracter personal: orice informa╚Ťii privind o persoan─â fizic─â identificat─â sau identificabil─â (denumit─â ÔÇ×persoan─â vizat─âÔÇŁ). O persoan─â fizic─â este identificabil─â dac─â poate fi identificat─â, direct sau indirect, ├«n special prin referire la un element de identificare, de exemplu: nume, num─âr de identificare, date de localizare, identificator online, unul/mai multe elemente specifice, proprii identit─â╚Ťii fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale a respectivei persoane. Astfel, de exemplu, ├«n no╚Ťiunea de date cu caracter personal sunt incluse urm─âtoarele: numele ╚Öi prenumele; adresa de domiciliu sau de re╚Öedin╚Ť─â; adresa de email; num─ârul de telefon; codul numeric personal (CNP); diagnosticul stabilit (sunt date sensibile); date genetice (sunt date sensibile); date bimoetrice (sunt date sensibile); date de geoloca╚Ťie. Categoriile de date cu caracter personal despre dumneavoastr─â pe care le prelucr─âm sunt enumerate mai sus.

Operator: persoana fizic─â sau juridic─â care decide de ce (├«n ce scop) ┼či cum (prin ce mijloace) sunt prelucrate datele cu caracter personal. Potrivit legii, r─âspunderea pentru respectarea legisla┼úiei referitoare la datele cu caracter personal revine ├«n primul r├ónd operatorului. ├Än rela╚Ťia cu dumneavoastr─â, noi suntem operatorul, iar dumneavoastr─â sunte╚Ťi persoana vizat─â.

Persoană împuternicită: orice persoană fizică sau juridică care prelucrează date cu caracter personal în numele operatorului, alta decât angajaţii operatorului.

Persoan─â vizat─â: persoana fizic─â la care se refer─â (c─âreia ├«i ÔÇ×apar╚ŤinÔÇŁ) anumite date cu caracter personal. ├Än rela╚Ťia cu noi (operatorul), dumneavoastr─â sunte╚Ťi persoana vizat─â.

Prelucrare a datelor cu caracter personal: orice opera╚Ťiune / set de opera╚Ťiuni efectuat─â/efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau f─âr─â utilizarea mijloacelor automatizate; de exemplu: colectarea, ├«nregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozi╚Ťie ├«n orice alt mod, alinierea sau combinarea, restric╚Ťionarea, ╚Ötergerea sau distrugerea respectivelor date cu caracter personal/seturi de date cu caracter personal. Acestea sunt doar exemple. Practic, prelucrarea ├«nseamn─â orice opera┼úiune asupra datelor cu caracter personal, indiferent dac─â prin mijloace automate sau manuale.

Stat ter╚Ť: un stat din afara Uniunii Europene ╚Öi a Spa╚Ťiului Economic European.