Dermatologie

Descriere

Dermatologia este specialitatea medicala care se ocupa de problemele de sanatate ce afecteaza pielea, dar si parul, unghiile si membranele mucoase (mucoasa bucala, faringiana, genitala).

Principalele afectiuni dermatologice

Exista peste 3000 de boli dermatologice diferite care se diagnosticheaza si trateaza in cabinetul medical. Cele mai intalnite sunt:

 • Acneea

Acneea este una dintre cele mai frecvente probleme ale pielii. Poate afecta inclusiv sanatatea psihica din cauza cicatricilor pe care le poate lasa, mai ales daca nu este tratata corespunzator.

Dermatita

Dermatita este o afectiune care provoaca inrosirea pielii si mancarime. Sunt mai multe forme de dermatita, iar cea mai intalnita este eczema.

 • Infectiile fungice

Infectiile fungice pot afecta pielea, unghiile si parul. Ele se dezvolta atunci cand tesuturile sunt invadate de una sau mai multe specii de ciuperci. Cele mai frecvente infectii fungice sunt dermatomicoza, pilomicoza si candidoza.

 • Caderea parului

O alta afectiune dermatologica este alopecia sau caderea parului. Poate sa apara din mai multe cauze. De aceea, consultarea unui medic dermatolog este esentiala.

 • Negii

Negii sau verucile apar din cauza unei infectii a stratului superior al pielii cu virusul papilloma uman (HPV).

 • Afectiuni ale unghiilor

Dermatologii trateaza, de asemenea, problemele care afecteaza unghiile. Cea mai intalnita este infectia fungica.

 • Vitiligo

Vitiligo este o afectiune dermatologica in care pielea se depigmenteaza.

 • Psoriazis

Chiar daca este incadrata in categoria bolilor de piele, psoriazisul este o afectiune autoimuna asociata de cele mai multe ori cu stresul, obezitatea, fumatul sau consumul unor medicamente. Zona afectata este uscata, crapata, poate sangera si da mancarimi.

 • Rozacee

Rozaceea este o problema dermatologica ce apare in zona fetei. Pielea se inroseste in special pe obraji, nas si frunte. Disconfortul creat poate afecta calitatea vietii.

 • Zona zoster

Zoster sau herpes zoster este o infectie virala care provoaca o eruptie ce poate fi dureroasa. Afectiunea poate trece in cateva saptamani fara tratament, insa ajutorul medical poate ajuta la accelerarea recuperarii si la prevenirea complicatiilor.

 • Cancer de piele

Din pacate, cancerul de piele este tot mai frecvent. Expunerea fara protectie si la orele nepotrivite la soare este unul dintre factorii favorizanti. Cancerul de piele se poate vindeca daca este descoperit intr-un stadiu incipient.

Servicii oferite

La Poliana, poti beneficia de:

 • Consult dermatologic

Consultul dermatologic presupune o anamneza. Pe scurt, medicul iti va pune o serie de intrebari, inclusiv despre starea generala de sanatate si istoricul medical si familial. Dermatologul va face si o examinare fizica a pielii. De obicei, foloseste un aparat numit dermatoscop.

 • Dermatoscopie

Dermatoscopia este investigatia de baza in depistarea cancerului de piele. Cu ajutorul dermatoscopului,care functioneaza ca un scanner, medicul poate verifica alunitele si leziunile de pe corp.

 • Electrocauterizari

Atunci cand este cazul, dermatologul poate recomanda electrocauterizari. Procedura presupune indepartarea unor leziuni superficiale de pe piele si este indicata in cazul verucilor, fibroamelor, papiloamelor.

 • Excizii

Exciziile presupun indepartarea chirurgicala a alunitelor, chisturilor si a altor leziuni de la nivelul pielii. De obicei, pentru un diagnostic corect, este nevoie de biopsie.

Consultul dermatologic anual este esential, iar daca observi pe piele alunite sau leziuni suspecte, nu amana vizita la specialist. Este mult mai simplu sa previi decat sa tratezi sau sa urmezi un tratament atunci cand boala este diagnosticata intr-un stadiu incipient.

Surse de informatie:

www.aad.org

www.medicalnewstoday.com

www.sciencedirect.com

www.healthline.com

 

Medici

poza medic
Bucuresti
Dr. Giuvelea Florina Cătălina
Medic Primar
Dermatologie
poza medic
Bucuresti
Dr. Narkis Mark
Medic specialist
Dermatologie

Servicii

Locatii

Clinica Bucuresti, Despot Voda

Strada Despot Vodă Nr.42-44

Clinica Poliana Ploiești, str. Gheorghe Doja

Str. Gheorghe Doja Nr.23, Bl.34F, parter

  Pentru programare completează formularul:

  Solicita programare

  Selecteaza locatia

  Email

  Nume complet

  Telefon

  Mesaj

  Prin completarea formularului de mai sus si apasarea butonului "Trimite mesajul" sunteti de acord sa fiti contactat/a de catre reprezentantii Elite Medical / IDS Laboratories in legatura cu serviciile medicale solicitate.


  Suna acum Cere programare