Descriere pachet

Cuprinde o selectie de analize ce sunt necesare pentru obtinerea certificatului medical prenuptial. Acest document este important pentru oficializarea casatoriei, iar obtinerea sa se face cu maximum 2 saptamani inainte de prezentarea la Oficiul Starii Civile.

Ce este pachetul analize casatorie?

O serie de analize pentru determinarea starii de sanatate a celor doi parteneri care doresc sa se casatoreasca. Efectuarea analizelor din cadrul acestui pachet necesita o proba de sange. Prelevarea probei dureaza cateva minute si nu este un proces dureros.

Rezultatele analizelor sunt eliberate de laborator in aproximativ 2 zile. Acestea sunt trecute in cadrul certificatului prenuptial. Un aspect important este reprezentat de intervalul de 14 zile in care certificatul medical este valabil. Dupa expirarea acestuia nu se mai poate face programarea pentru cununia civila si nici oficializarea casatoriei. In astfel de situatii, este necesara emiterea unui nou certificat.

Este importat de mentionat ca pentru emiterea certificatului prenuptial este necesara si efectuarea radiografiei toracice. Aceasta este utilizata pentru determinarea modificarilor specifice tuberculozei.

Cui ii este indicat?

Pachetul analize casatorie este recomandat cuplurilor care doresc sa se casatoreasca. Rezultatele obtinute sunt importante pentru evidentierea bolilor cu transmitere sexuala HIV și Sifilis. In acest mod, este prevenita transmiterea infectiei, daca unul dintre parteneri prezinta boala.

De asemenea, aceste investigatii sunt importante si pentru cuplurile care doresc sa aibe copii. Daca partenerii prezinta anumite afectiuni infectioase, pot fi luate masuri speciale inainte de sarcina, cu scopul de a preveni trasmiterea la fat.

Ce testeaza Pachetul analize casatorie?

Pachetul analize casatorie este compus din 2 investigatii ce au ca scop determinarea:

 • infectiei HIV (virusul imunodeficientei dobandite);
 • sifilisului

Pachetul conține:

 • Testare HIV 1+2 screening utilizat pentru determinarea infectiei HIV. Sunt dozati anticorpii anti-HIV1 si anti HIV-2, antigenul p24, ARN-ul viral.
 • Testul RPR este utilizat pentru depistarea sifilisului. Aceasta investigatie dozeaza anticorpii nespecifici anti-sifilis. Diagnosticul poate fi stabilit inca din primele stadii de evolutie ale bolii, testul avand o sensibilitate crescuta.

 

 

 

  Pentru programare completează formularul:

  Solicita programare

  Selecteaza locatia

  Email

  Nume complet

  Telefon

  Mesaj

  Prin completarea formularului de mai sus si apasarea butonului "Trimite mesajul" sunteti de acord sa fiti contactat/a de catre reprezentantii Elite Medical / IDS Laboratories in legatura cu serviciile medicale solicitate.


  Suna acum Cere programare