Descriere pachet

Panelul de alergeni pediatric este o investigatie recomandata pentru evaluarea factorilor care duc la aparitia reactiilor alergice la copii. Acestea sunt produse de hiperreactivitatea sistemului imunitar.

Expunerea repetata la agenti alergeni a sistemului imun produce stimularea secretiei de anticorpi IgE. Astfel, la un contact ulterior, pacientul va prezenta simptomatologia specifica reactiilor alergice.

Cui ii este indicat Panelul alergeni pediatric?

Medicul alergolog poate recomanda efectuarea Panelului pentru alergeni in cazul pacientilor pediatrici care prezinta simptome specifice unei alergii. Printre acestea se regasesc:
● rinita;
● wheezing (respiratie suieratoare);
● eruptii cutanate;
● astm;
● tuse;
● reactiile adverse la administrarea de alimente, intepaturi de insecte sau medicamente.

Simptomele specifice alergiilor au o durata care depaseste 7 zile. De asemenea, acestea apar intr-o anumita perioada din an. Tusea si wheezingul se pot manifesta cu frecventa ridicata in timpul noptii si se pot asocia cu astmul.

Ce alergeni testeaza Panel alergeni pediatric?

Acarieni
● Dematophagoides pteronyssinus
● Dermatophagoides farinae

Acesti acarieni se gasesc in praf, fiind prezenti pe diferite suprafete. Reactiile alergice date de acestia sunt date prin inhalarea particulelor de praf. In structura acestora se afla excrementele acestor acarieni, care sunt bogate in compusi proteici. Acestia sunt factorii alergeni care dau simptomele specifice.

Polen
● Polen de mesteacan
● Polen graminee mix

Polenul este un alergen puternic. Reactiile alergice date de catre acesta sunt sezoniere. Simptomele sunt prezente pe durata inflorii, insa pot fi ameliorate prin tratament.

Alergeni de orgine animala
● Par/epiteliu de pisica
● Par/epiteliu de caine
● Cal epiteliu

Epiteliul animalelor sunt un factor alergen destul de des intalnit. Reactiile alergice pot include: rinita, conjunctivita, lacrimarea ochilor.

Fungi
● Alternaria alternata
● Aspergillus fumigatus

Aceste specii de fungi sunt factori alergeni in special pentru copii. Frecvent, fungii sunt responsabili de aparitia astmului sau a altor simptome respiratorii.

Proteine din lapte
● Lapte
● Alfa-lactoalbumina
● Beta-lactoglobulina
● Caseina

Proteinele din laptele de vaca pot da reactii alergice dupa consumul acestui aliment. In unele situatii, simptomele alergice se pot remite la varsta adulta. Insa, de multe ori, reactiile alergice persista.

Alimente
● Albus de ou
● Galbenus de ou
● Albumina bovina
● Fasole de soia
● Morcov
● Cartof
● Faina de grau
● Alune
● Arahide
● Peste cod
● Orez
● Mar
● Pelin

Alimentele pot contine numeroase substante proteice care pot da reactii alergice. Este important a consulta medicul alergolog pentru administrarea tratamentului corespunzator. De asemenea, este util a sti si care sunt posibilele reactii alergice incrucisate.

Mucegai
● Cladosporium herbarum

Expunerea la mucegaiuri poate determina simptome respiratorii, precum: rinoree, stranut, tuse. De asemenea, persoanele care sunt in contact cu diferite mucegaiuri au un risc ridicat de a dezvolta astm bronsic.

● Marker de posibile reactii incrucisate

Reactiile incrucisate apar la alimentele care contin proteine cu structura asemanatoare. Spre exemplu, persoanele cu alergie la arahide, pot avea alergie si la alte nuci.

● Indicator control intern pozitiv

Indicatorul control intern pozitiv are rolul de a confirma validitatea rezultatelor obtinute. Acesta se face prin aplicarea unui alergen si urmarirea obtinerii unui raspuns pozitiv. In situatia in care persoana urmeaza un tratament antialergic, atunci rezultatul va fi negativ.

 

  Pentru programare completează formularul:

  Solicita programare

  Selecteaza locatia

  Email

  Nume complet

  Telefon

  Mesaj

  Prin completarea formularului de mai sus si apasarea butonului "Trimite mesajul" sunteti de acord sa fiti contactat/a de catre reprezentantii Elite Medical / IDS Laboratories in legatura cu serviciile medicale solicitate.


  Suna acum Cere programare