Descriere pachet

Infectiile urinare sunt afectiuni date de diferiti agenti patogeni, care determina afectarea tractului urinar (rinichi, uretere, vezica urinara, uretra). Cel mai mare risc il au femeile, ca urmare a particularitatilor anatomice. Infectiile urinare ocupa al doilea loc in randul celor mai frecvente infectii.

In functie de localizarea infectiei, pot exista:

 • uretrita – infectia uretrei;
 • cistita – infectia vezicii urinare;
 • pielonefrita – infectia rinichilor.
Beneficiaza de analize prin CAS
Poliana are grija de sanatatea ta! Vino in clinicile noastre si beneficiaza de analize decontate prin casele de asigurari de sanatate!

Ce este Pachetul infectii urinare?

Pachetul Infectii Urinare cuprinde un set de analize ce au rol in identificarea agentului patogen ce determina infectii ale tractului urinar. Acest pachet permite si determinarea antibioticelor la care bacteria responsabila de infectie este sensibila. In acest mod, se alege tratamentul cu cele mai mari sanse de vindecare.

Testele incluse in Pachetul Infectii Urinare sunt cele mai des utilizate pentru diagnosticarea infectiilor. Pentru realizarea acestor analize este necesara o proba de urina. Aceasta se preleveaza din prima urina de dimineata, dupa ce a fost realizata igiena locala.

Cui ii este indicat Pachetul infectii urinare?

Pachetul Infectii Urinare este indicat ca metoda de diagnostic cand medicul suspecteaza o infectie. Asadar, este recomandat persoanelor care prezinta urmatoarele simptome:

 • disurie;
 • polakiurie (nevoia de urinare frecventa);
 • urina tulburare si cu miros neplacut;
 • disconfort sau durere la nivelul abdomenului inferior;
 • durere de spate;

De asemenea, acest pachet de analize este util si pentru persoanele care prezinta infectii recurente. In cazul lor, aceste teste permit evaluarea eficientei tratamentului.

Ce testeaza Pachetul infectii urinare?

Pachetul Infectii Urinare este compus din 2 analize:

 • urocultura – aceasta investigatie permite multiplicarea speciilor de bacterii care se afla in urina. Astfel, se obtine o cultura de bacterii, care va fi analizata din punct de vedere al tipului de bacterii, al numarului acestora.
 • examen complet de urina (sumar si sediment urinar) – Sumarul de urina este o analiza ce pune in evidenta aspectul, pH-ul, corpii cetonici, glucoza, hematiile, leucocitele, urobilinogenul, bilirubina, nitritii.

Pachet infecții urinare

2 analize

Pachet infecții urinare

Indicații de recoltare

Se recolteaza a jeune (pe nemancate)

Indicații de recoltare

Modalitate de recoltare

Urina

Modalitate de recoltare

Timp eliberare rezultate

5 zile

Timp eliberare rezultate

  Pentru programare completează formularul:

  Solicita programare

  Selecteaza locatia

  Email

  Nume complet

  Telefon

  Mesaj

  Prin completarea formularului de mai sus si apasarea butonului "Trimite mesajul" sunteti de acord sa fiti contactat/a de catre reprezentantii Elite Medical / IDS Laboratories in legatura cu serviciile medicale solicitate.


  Suna acum Cere programare