Utile

Dictionar de analize

Toate A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Microalbuminurie

Pret
38 lei
Scopul testului

Microalbuminuria este un test ce detectează niveluri foarte mici ale albuminei, o proteină sangvină, în urină. Testul de microalbuminurie este utilizat pentru a detecta semnele precoce de afectare renală la persoanele care prezintă riscul de a dezvolta boli de rinichi.

Rinichii sănătoși filtrează reziduurile din sânge și păstrează componentele sănătoase, inclusiv proteine precum albumina. Lezarea rinichilor poate determina scoaterea proteinelor din sânge și excreția lor prin urină. Albumina este una dintre primele proteine care se elimină atunci când rinichii sunt afectați.
Microalbuminuria este recomandată persoanelor cu un risc crescut de afecțiuni renale, cum ar fi diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială.

Doctorul poate recomanda testul de microalbuminurie pentru a detecta semnele precoce de afectare renală. Tratamentul poate preveni sau întârzia avansare bolii renale.

Nevoia testării microalbuminuriei depinde de condiții de bază și de factori de risc cum ar fi:

 • Diabetul tip 1. Dacă ai diabet de tip 1, medicul poate recomanda testarea microalbuminuriei o dată pe an, începând cu cinci ani de la diagnosticare.
 • Diabetul tip 2. Dacă ai diabet de tip 2, medicul poate recomanda testarea microalbuminuriei o dată pe an, începând imediat cu diagnosticarea.
 • Hipertensiunea arterială. Dacă ai hipertensiune arterială, medicul poate recomanda testul de microalbuminurie mai regulat. Discută cu medicul cât de des trebuie să repeți acest test.
Indicatii recoltare

Pentru testul de microalbuminurie este necesară o probă din urina de dimineață. Acest lucru se poate face în diferite moduri:

 • urina din 24 de ore – medicul poate recomanda colectarea urinii pe o perioadă de 24 de ore și testarea acesteia.
 • urina de dimineață – medicul poate recomanda recoltarea urinii de dimineață sau pe cea de după o perioadă de 4 ore în care persoana nu urinează.
 • urina aleatorie – acest test poate fi efectuat în orice moment al zilei, dar pentru a îmbunătăți acuratețea rezultatului testului, este de obicei corelată cu un test de creatinină urinară – un produs rezidual filtrat de obicei de rinichi.
  Proba de urină este trimisă la laborator pentru a fi analizată. După recoltarea probei de urină, te poți întoarce la activitățile tale obișnuite.
Interpretare rezultate

Rezultatele pentru microalbuminurie sunt exprimate în miligrame (mg) de proteină eliminată în 24 de ore.
În general:

 • < 30 mg – normal;
 • 30-300 mg indică a afectare renală incipientă;
 • > 300 mg indică o afectare renală mai avansată.

Discută cu medicul curant despre rezultatul testului pentru a înțelege ce reprezintă acest lucru pentru sănătatea ta. Dacă nivelul de microalbuminurie este mai mare decât normalul, medicul îți poate recomanda repetarea testului. Mai mulți factori pot cauza creșterea rezultatelor de microalbuminurie așteptate, printre care:

 • hematuria;
 • unele medicamente;
 •  febra;
 • efortul fizic;
 •  infecția de tract urinar;
 • alte boli renale.

Pentru programare completează formularul de mai jos:

  Prin completarea formularului de mai sus si apasarea butonului "Trimite mesajul" sunteti de acord sa fiti contactat/a de catre reprezentantii Elite Medical / Poliana in legatura cu serviciile medicale solicitate.

  Analize si oferte medicale

  Oferte medicale

  Slider Pachet screening tumoral femei 768x410 px Preview
  pret avantajos
  Linistea ca esti bine
  3 analize pentru screening tumoral
  153 lei
  107 lei
  Slider Pachet screening tumoral barbati 768x410 px Prevew
  pret avantajos
  Linistea ca esti bine
  3 analize pentru screening tumoral
  145 lei
  103 lei
  Slider Pachet Analize Minerale 768x410 px Preview
  pret avantajos
  Analizele pentru cand te simti dezechilibrat
  Testează-ți nivelul mineralelor din corp
  108 lei
  86 lei
  Suna acum Cere programare